Lucka 24: Grand Prix i slow-motion

Som utlovat så skulle svårighetsgraden stegras, och nu är det dags för Grand Prix. 😉
Men låt dig inte skrämmas, det här är övningar ”alla” kan göra, så länge du kan göra en bakdelsvändning. Övningen görs nämligen i skritt. (Den här övningen har jag haft med i Hippson).

Syftet med övningen är att rida bakdelsvändning på ”nya linjer”. I MsvB brukar man vända innanför spåret och göra typ ”volt tillbaka”. Jag tyckte själv att det var svårt att hitta linjerna när jag skulle börja med galoppiruetter ”helt plötsligt” som låg på andra linjer. Men det går ju utmärkt att rida dessa vägar i skritt så att man hinner med!

Här kan du rida tre olika varianter som är olika svåra.

Såhär rider man i MsvA (fast i galopp). Nu gör ni detta i skritt, men den som har kommit längre kan naturligtvis rida i galopp också. Du rider alltså kort diagonal, vänder ett halvt varv och rider ut på samma diagonal.

Det här är piruetterna i Int1. Då rider du kort diagonal, helpiruett och ett byte, sedan en kort diagonal, helpiruett och byte. Nu ska du bara rida vägen fast i skritt och då behöver du inte byta galopp heller. 😉

Såhär rider man i GP. Då rider man alltså en helpiruett på medellinjen och naturligtvis ska det vara helt rakt däremellan. Men samma övning kan ridas i skritt för att öva precision.

Våga testa dessa vägar, det är inget som direkt sliter på hästen heller om det görs lite ”fel” när det är i skritt. Det är bra för att öka kreativiteten under ridpasset för ryttaren, och kanske även förbereda för svårare uppgifter i framtiden för dig som har kommit lite längre!

Lycka till!

Hoppas att ni har haft inspiration av den här julkalendern. Återkoppla gärna, särskilt om det är någon specifik övning ni har haft nytta av! GOD JUL!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*