Lucka 23: Kombinera bakdelsvändning och förvänd galopp

I förra övningen fattade vi galopp ur bakdelsvändning för att förbereda piruetter. Du kan också använda den övningen i syfte att få hästen att samla sig mer i fattningen. Det är dock viktigt att framdelen ”leder” runt i vändningen så att du inte börjar flytta bakdelen. (Läs på hjälpgivningen om du är osäker!)

Nu ska vi dock ”krångla till det” lite! Vi har ju också övat på förvänd galopp nu, och här ska vi kombinera dessa två övningar.

Börja med att rida på fyrkantsspåret i skritt. Vi kan säga i vänster varv. När långsidan börjar ta slut gör du en bakdelsvändning åt vänster som du avslutar när du har kommit ut i det nya varvet. Då kommer du befinna dig en liten bit innanför spåret om du avslutar i tid. Här ska du nu fatta vänster galopp ur vändningen – dvs förvänd galopp (för nu är du i höger varv). Rid rakt fram efter fattningen! Den förvända galoppen rider du alltså en liten bit innanför spåret. Sakta av igen till skritt innan långsidan är slut.

Nu är du i höger varv och kan göra samma övning åt andra hållet. Bra övning för koordination, samling, balans och lite hjärngympa för ryttaren!

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*