Här kommer ett recept som jag har fått flera frågor om. Det är superlätt, och blir jättegott! En bra ”vinter-sallad” som är god som den är, men också perfekt till t.ex. en kött och potatis-rätt, eller kanske på ett grönare julbord? Sist serverade jag det till en grönkålspasta – jag slänger med det receptet också. Tyvärr har jag inga bilder, så ni får använda er fantasi.
Vintersallad
Rödkål, fint strimlad – gärna med mandolin
Granatäpple-kärnor
Lite gröna blad, typ rucola, eller färdig blandning efter smak
Röd lök som ska vara skuren i tunna skivor, den steker jag i smör och med en klick honung eller balsamvinäger (det sista blir inte lika sött). Det här är den ”hemliga ingrediensen” som ej kan utesultas!
Lite valnötter på toppen
Olivolja och lite flingsalt eller ev annan krydda efter smak
Grönkålspasta
(Särskilt gott ihop med tagliatelle)
Stek purjolök så det tar lite färg. Släng i grönkål i små bitar (ej skaftet) och stek så att vätskan dras ur så mycket som du själv tycker.
Sedan puttar jag upp grönkålen runt kanten på pannan och steker bacon i mitten av pannan på hyfsat hög värme.
Kryddar endast med lite peppar och honung (igen..) vid stekning.
I slutet har jag i rejält med riven parmesan och några skedar creme fraiche efter hur ”såsigt” du vill ha det.
På det här kan man också ha valnötter om man inte har det även i salladen.
Jag lagar inte mat efter mått utan ”på en höft” så ni får testa lite hur stora mängder ni ska ha av allt. Jag vill gärna höra om ni provar något av det!
Inga svar