Mina terminsmål

Den här terminen har jag tänkt att vi ska fokusera på utbildningsskalan i början av terminen. Vi har pratat om det förut, men det går aldrig att repetera för mycket! Jag ska försöka skriva mer ingående om det i några inlägg framöver.

Den första veckan på terminen har vi pratat om första steget, som är takt. Fokus har varit takten i skritt, och vi kommer bygga på med trav under kommande vecka och galoppen under vecka tre.

Sedan har jag två egna fokus-områden som jag tänkte jobba extra med, och det är:
1. Ryttarens hand – att få en mer stilla, lugn och jämn kontakt. Detta kan man inte öva för mycket! Många ryttare blir antingen hårda och stumma, eller ”joxiga” med handen.
2. Galoppfattningar – tydligare hjälpgivning och bättre tajming. Återkommer till detta.

Ni som har egna mål som ni vill jobba extra med är välkomna att skriva ner detta och lämna till mig om ni vill. Jag lämnar inte ut lappar under hösten då jag tror att den lappen ni fick i våras var ganska omfattande.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*