Grodan just nu

Grodan har jobbat på rätt bra under en period, men började kännas lite tröttare och då var det dags för ett återbesök. På det stora hela ser hon mycket bättre ut, men hon har fortfarande svårt med höger bak tyvärr. Lång historia kort så verkar det mest vara en svaghet / muskulärt. En hälta kan man bedöva bort, och vi har inte riktigt lyckats med det. Sist fick hon prova ett system där man kan mäta rörelserna och läsa av det via en dator, och skillnaden mellan höger och vänster bak uppe vid korset är 2 mm – vilket ju är ”ingenting” och inom normalvariation. Det hon gör är dock att hon sticker in höger bak lite mer under magen. Eftersom det inte släpper med bedövning så verkar det med andra ord inte göra särskilt ont, utan mer vara en svaghet (som säkert hänger ihop med gammal smärta / spänning, men en del har vi lyckats få bukt med.)

På sätt och vis är det ju positivt att hon inte verkar ha ont, men å andra sidan är det irriterande att det inte är konkret. Att behandla höften muskulärt har gett visst resultat i alla fall. Sedan måste hon ju träna om det ska bli skillnad på sikt. Det ÄR bättre, men vid det här laget är jag lite less på att bara jogga. Egentligen kanske det får bära eller brista nu helt enkelt… Igår var hon allmänt spänd och jag tänkte verkligen att jag ger upp nu, men idag var hon istället riktigt fin. Igår kan hon lika bra ha varit spänd av att ha vilat några dagar och inte vara lösgjord, men när man har en skadehistorik så blir det ju lätt att man bara känner efter och utgår ifrån att allt hänger ihop med det – vilket det såklart inte måste vara. Alla hästar har ju bra och dåliga dagar.

Planen just nu är i alla fall att rida månaden ut, och träna så gott jag kan. Sadeln är justerad lite nu också, och idag kändes det i alla fall som att det gjorde skillnad – lättare för mig att sitta rätt och hon fick mer plats att komma upp med fronten. I juli får hon vila två veckor, och sedan kommer vi behandla ryggen och blistra bakknäna innan igångsättningen. Jag ska också göra lite avsuttna övningar med henne som jag kan skriva mer om ifall jag kommer ihåg!

På sätt och vis känns det som om jag kanske får släppa det här snart – men å andra sidan är det egentligen först nu vi har fått några resultat överhuvudtaget. Alltså kanske jag får bita ihop ett tag till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*