Spännande träning med Ariadne

Igår var jag hos Karin Öljemark och tränade med Ariadne för första gången. Bortsett från en incident innan ridpasset så gick det kanon.

Före uppsittning blev hon dock rädd precis när jag skulle lägga om sadeln. Jag hade släppt på gjorden och Maddis (hennes ägare) skulle hjälpa till från andra sidan. Min teori är att hon fick en stöt av henne, för hon kastade sig iväg på en sekund utan förvaring. Hon lyckades sparka till mig på benet (ingen skada skedd på allvar dock), tappa sadeln, resa sig rakt upp och nästan sätta sig på sadeln, komma lös (såklart) på en utebana utan staket och trampa sönder tygeln. Bra start!

Allt gick dock bra, men det var ju en lite stressig inledning. Träningen gick i alla fall bra! Karin har sett henne förut med Maddis och hon tyckte att hon hade kommit ihop mer och kändes mer ”vuxen”. Hon är bara sju och ganska gänglig, så jag har ridit rätt lugnt till en början. Dels för att få henne mer grundstark, men även för att vi skulle lära känna varandra.

Nu tycker jag att jag har kunnat höja kraven sista tiden och på träningen krävde vi lite till. Bakbenen ska ännu mer igång och jag ger mig själv i läxa att öva mer på skolorna till nästa gång, samt öva mer galopp – skritt – galopp.

Ett kort klipp på traven. Tänkte lägga upp fler filmer men tar så mycket tid att ladda upp o krångla med… Får se om andan faller på.

Kul häst att jobba med! Det har hänt ganska mycket på kort tid, vilket är roligt såklart. Nu jobbar vi på den här månaden ut, sedan får hon lite vila.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*