(Går-)dagens ridning

Onsdagar är för det mesta den dagen då jag rider mest, eftersom jag inte har fasta lektioner då. För det mesta är det dock någon privatlektion bokad. Igår hade jag en lektion med Don Mistral, i övrigt red jag själv och några fick vila helt. ”Misse” verkar funka väldigt bra och är populär, hoppas det fortsätter så!

Qurre fick öva MsvC-programmet. Jag har lagt mycket tid på honom en period, och han börjar kännas starkare och rakare. Jag är inte ”klar” än egentligen, och vill inte riktigt lämna tillbaka honom till eleverna, men jag tror han måste jobba mer igen i verksamheten snart. Varför jag vill rida mer själv är för att jag skulle vilja befästa formen. Han är fortfarande ganska ”på” och det blir lätt dragkamp om man inte får igenom halvhalterna ordentligt. Han är en såpass fin häst att det hade varit roligt om han fick ”blomma ut” lite mer, men samtidigt så har han ju en uppgift som lektionshäst som han sköter utmärkt ändå. För egen del är det ju såklart roligare att rida när jag får jobba mer med detaljer och finlir, snarare än ”grov-städa” som det kan kännas när man bara rider igenom hästarna mer sällan.

Anea och Rocky fick en uteritt med mig och Sofia. Jag har inte hunnit rida ut mycket alls på senare tid, och då bara korta rundor, men det var verkligen skönt att komma ut igår, i solen dessutom! Hästarna gillade det också. Jag försöker verkligen få ut hästarna ca en gång i veckan, men det går inte alltid pga väder och annat. Varierat arbete är dock A och O, så jag varvar även med tömkörning eller longering ibland, samt bommar på vissa lektioner.

Grodan fick prova en ny sadel. Jag har inte riktigt tagit tag i den biten pga annat strul, men nu känns det som om det kan vara värt ett försök. Det blev faktiskt en stor skillnad, så jag håller tummarna för att det inte bara var ”nyhetens behag”. Hon har ju problem med ryggen, så antingen kan en annan sadel hjälpa henne så att hon faktiskt fungerar, eller så kommer problemet tillbaka ändå.. Men jag måste ju ge det en chans i alla fall.

Boromir fick ett lösgörande pass där jag fokuserade på att få honom mer igång ”genom kroppen”. Kruxet med honom är att han lätt hamnar i framvikt och att man behöver få honom att bära mer på bakbenen. På lektion kan det dock resultera i att han till slut bara blir kort i steget, istället för att vinkla bakbenen… I och för sig är det ändå mer skonsamt för hans framben än om han ”älgar på”, men problemet när de bara kortar steget är att de inte använder ryggen riktigt… Igår fick han galoppera på i ett fräschare tempo och jag red i lätt sits, vilket är bra omväxling för alla hästar (och något vi kanske borde göra på dressyrlektioner också ibland…)!

Jag red även en ny inackordering för första gången, som ska bli spännande att följa. Lite jobb med att få en ärlig bjudning, men tror att det kan vara en kul häst att jobba med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*