Ny häst

Igår flyttade det in en ny häst! En valack som heter Don Mistral, född 2011 e. Blue Hors Don Romantic. Han är startad upp till MsvB. Till att börja med får jag låna honom i ett halvår, för eventuellt senare köp. ”Haken” är att han har en rörelsestörning som kallas tuppspatt. Han har fått detta i samband med en olycka i hagen. Det är inte smärtsamt för hästen, men det ger en ”ryckig” rörelse i hasen. På den här hästen syns det bara i skritt och det är inte hela tiden, men det gör det svårt att tävla dressyr eftersom det ger låga poäng i skrittmomenten. Jag tror och hoppas att han istället kan göra ett jobb som lektionshäst, eftersom han är väldigt fin i övrigt. Dessutom är han supersocial och gullig! Det är dock viktigt att tänka på att vara försiktig när man kratsar hovarna eller flyttar honom på gången, eftersom han även då kan ”rycka” med benet.
Jag hoppas att han ska trivas hos oss!

3 svar på ”Ny häst

  1. Vad kul! Hade tänkt tipsa dig om honom, men glömde. Och så är han hos dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*