Äntligen kan jag presentera BY Bon Chérie!

Eftersom jag har ”bott på Hästnet” under sensommaren i jakten på en lektionshäst, så snubblade jag över en annons som jag fastnade för direkt. Ett stoföl e. Bon Couer – Laurentio – De Niro. Aneas föl var ju e. Bon Couer – De Niro, så nära nog… När det dessutom visade sig att hon finns en kvart från mina föräldrars sommarstuga på Gotland så behövde i alla fall inte jag några fler ”tecken”. Jag hade verkligen inte tänkt köpa ett föl som kompensation för det jag förlorade, men den här annonsen gav mig gåshud och eftersom jag tror på att lyssna på sin magkänsla så var det bara att följa den. Jag tror att annonsen hade legat ute en kvart när jag mailade uppfödaren och skrev att ”jag måste höra av mig, fast jag tror inte jag kan övertyga min man…”

Jag fick ett väldigt gulligt svar tillbaka, och av en slump (om man tror på det?) så skulle mina föräldrar till Gotland en vecka senare. Och jag hade en helg ”över” – vilket aldrig händer annars. Med andra ord var det bara att åka dit, bara för att titta åtminstone…

Jag tog med mina föräldrar och vår lilla föl-titt tog nog dryga två timmar. Uppfödaren Maria Norderbrim var väldigt trevlig, och visade Bonnie, som hon kallas, och även gårdens andra hästar. Alla verkade sociala och trevliga i temperamentet – viktigt! Dessutom bor Maria på en vacker gammal Gotlandsgård och sysslar med byggnadsvård, så vi hade mycket att prata om och blev inbjudna på fika. Mina föräldrar verkade tycka att det var en väldigt rolig ”häst-titt”… 😉

Hästen då? Ja, hur bedömer man ett föl? Jag har inte så mycket erfarenhet av det och det går ju inte direkt att provrida. Men jag tycker att hon rör sig fint och har en bra exteriör, ganska kraftig, och det gillar jag. Jag är tämligen säker på att jag är objektiv i det här fallet – naturligtvis skulle jag inte bara gå på stammen eller att det är ”skrivet i stjärnorna” ifall jag inte trodde att det var en bra häst. Men jag tror att det här är en häst som kan bli bra för mig i framtiden, och ston verkar ju dessutom vara min grej.

Efter en del tankearbete och övertalning så fattades beslutet att köpa Bon Chérie och hon kommer att ägas tillsammans med Marianne Granlind. Vi kommer att ha henne på Gotland fram till sommaren, och sedan ska hon flyttas till en lämplig lösdrift. Det ska bli spännande att få en ”andra chans” fastän jag förlorade Aneas föl. Och jag är tacksam över att Maria ville sälja Bonnie hit, vi kommer att ta väl hand om henne!


Bilderna har jag lånat från Marias Instagram som heter back_yard_dressyrhastar
På min Instagram har jag även lagt ut en liten filmsnutt.

Etiketter:

3 svar

  1. Vilken grej! Grattis till fint tillskott!
    Hur är det med färgen – kan man vid den här åldern på fölet säga något om hur hon kommer se ut när hon blir äldre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*