Träning i tisdags

I tisdags var jag hos Karin i Enköping med Grodan. Det är fjärde gången vi är där, och jag tycker att det har hänt rätt mycket på den tiden. Det kanske inte syns jättestor skillnad men det känns en tydlig skillnad i att hon ”hänger ihop” bättre, är mer reglerbar och lättare att få med sig i svängarna. Det jag har jobbat med är att få bättre kontakt och stödet längre fram, och nu lägger hon sig mer rätt i kontakten av sig själv.

Karin verkade positiv, hon tyckte att grundformen var bättre, skritten lugnare och min sits mer balanserad. Galoppen har hela tiden varit lättast, där har Grodan en egen, bra kroppskontroll. Självklart ska hon ändå bli starkare där, men det känns mer naturligt i galopp för henne. Vi jobbade en hel del med att öka och minska galoppen, samt lite förvänd galopp. Där gäller det att hålla samma kvalitet så det inte blir lite spänt (lite svårt när jag även har jobbat med byten, som hon laddar lite inför ibland).

I traven red vi också lite temposkillnader. Hon har ju en lite ”tassig” trav, men det finns ändå ett register, dvs hon springer inte bara fortare om man ber om en längning. Jag tror att jag får lägga in korta snuttar med mellantrav och däremellan be om mer bärighet, så hon inte blir kortare och kortare, vilket lätt händer. Karin är väldigt saklig i sina instruktioner, men jag uppfattar det som om hon ser mycket positivt hos Grodan – speciellt att hon är känslig och lätt att påverka. Hon försöker hela tiden lite mer, och det är ju en fantastisk egenskap. Förhoppningsvis kan jag behålla hennes positivitet och utveckla gångarterna, och i så fall kan hon nog bli riktigt fin. Framförallt är hon verkligen rolig att rida, och det är ju värt hur mycket som helst.

Igår blev det skritt ut, som ”vila”, och jag tror att jag ska rida ut även idag. Jag tänkte att jag ska försöka öva på att få bra sug i henne och rida tempoväxlingar ute nu när vädret tillåter.

(Kort klipp finns på Instagram)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*