Träning för Karin Öljemark

Igår var jag hos Karin igen och tränade med Grodan. Hon tyckte att det var en förbättring sedan vi var där sist för två veckor sedan, så det var ju bra. Själv har jag mest känt att jag inte vet vad jag sysslar med – för att jag behöver ändra en massa saker och blir tvungen att verkligen fokusera på en sak i taget, vilket gör att det känns som om jag knappt kan svänga…

Det är stort fokus på grundridning och hitta en bra balans / form. Jag tycker att jag själv har svårare i ena varvet och behöver hjälp att hitta korrekt sits. Karin är väldigt noga med det och att hitta rätt inverkan – och att få mig att släppa lite på kontrollen och låta Grodan själv sköta jobbet. Det resulterar i en hel del ”missar” och fel, men jag måste låta henne vara ibland och inte korrigera allt hela tiden. När jag hittar rätt så känns det verkligen som om jag är på rätt väg, men det är svårt att inte halka tillbaka i gamla vanor. Egentligen har vi bara jobbat med gångarterna och takten (och mig) – inga rörelser eller så. Det känns dock bra att plocka isär ridningen i små delar och sedan hoppas jag att jag kan sätta ihop det på ett bättre sätt om ett tag.

För Grodans del handlar det mest om att få ut steglängden och halsen, släppa ut överlinjen och jobba mer med bukmuskulaturen. Det ser inte alls spännande ut men på den lilla filmen här så tycker jag i alla fall att hon är avspänd, taktmässig och söker en bra kontakt lite längre fram. Jag tror att det här blir ett bra komplement till Nina-träningarna. Jag behöver hitta mig själv lite i det här, jag har känt att något ”skaver” men inte riktigt kunnat bena ut vad – men jag tycker att Karin verkar pricka många rätt på det jag har känt som problem. Så, jag försöker jobba på nu med en långsiktig plan, och inte stressa upp mig kring att jag samtidigt känner att vi borde ha kommit längre vid det här laget. Jag vet ju dock att om jag slarvar med något i grunden så kommer det ändå ikapp.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*