Året som gick

Nytt år och nya mål!
Det är alltid lätt att tänka att ”det här året ska jag minsann…” och så kommer man på tusen saker som man ska hinna med eller bli bättre på. Det här året är faktiskt ett av mina mål att försöka hinna ta det lite lugnt mellan varven också, det har varit lite av en bristvara 2011. Tyvärr är jag ganska dålig på att vara ledig. En anledning är givetvis att en egen gård tar en massa tid och att hästarna ska ha mat och mockat 365 dagar om året (oavsett om det är nyårsdagen eller inte…). En annan anledning är att mitt jobb är väldigt roligt och att jag har ganska höga ambitioner med att både hålla kurser, lektioner, rida lektonshästarna regelbundet och träna och tävla samtidigt. Tävlingar är ju kanske något man hade kunnat välja bort eftersom det inte genererar direkta pengar, fast då faller ju hela idén med varför jag vill göra det här – anledningen att ha eget företag och egen gård är ju delvis möjligheten att själv kunna rida och utvecklas!

Planeringen för 2012 är redan ganska späckad med både kurser och tänkta tävlingstillfällen, men mellan dessa så ska jag verkligen försöka hinna vila och göra andra saker också. Det ”värsta” är ju gjort under 2011 med flytt av hästarna, bygge av stall och ridhus osv. Sedan finns det ju alltid 1000 projekt att fortsätta med men inte lika akuta. Det som står näst på tur är att få klar sargen i ridhuset och få upp lite speglar. Sedan hoppas jag på att under våren kunna göra mer hagar och dika mellan de befintliga, samt få lite mer ordning på kringområdena på hela gården.

Jag tänkte lägga upp lite bilder från året som gått – det har hänt massor och det kan vara bra att påminna sig om det, det är lätt att glömma! Vi har bott här på Wreta drygt ett år (vi flyttade in i okt 2010), och hästarna flyttade hit i juli 2011.

Bygglovet fick vi i februari 2011, så man kan säga att det var med kniven på strupen hela våren. Det var ju också en hel del snö förra vintern som sinkade oss en del.

Stallet påbörjades först och här har vi börjat med betongplattan till stallet. Själva utsidan gick hyfsat fort men sedan tog det en massa tid att isolera och göra inredningen inuti.

Här är markarbetet för ridhuset påbörjat. Det är ganska många lager som ska göras innan det går att börja bygga!

Underlaget i ridhuset fick vi in ett par dagar innan min första planerade kurs…

Här är en bild från 2010 när Torbjörn och jag just hade köpt gården. Vi var ute på åkern och mätte för att se om ridhuset skulle få plats.

I juli var allt tillräckligt klart för att flytta hit hästarna och släppa dem i stora gräshagar vilket kändes väldigt skönt efter de små hagarna de hade på Antuna.



Efter bete och en kort semester för oss så körde vi igång med övernattningskurser och dagläger nästan hela sommaren.

Förutom att bygga stall och ridhus har Nogge och Anea tävlat. Nogge har tävlat MsvC och är nu kvalad till MsvB, så förhoppningen är att få ut honom på banorna i år igen. Jag tycker han har känts ganska bra på tävlingarna under våren men tanke på hur tittig han kan vara (ni som har ridit honom vet att han ibland är rädd för sig själv nästan 😉 … ), så snart är det dags att börja träna mer ordentligt igen!



Anea har gått MsvB i år och ska ut i samma klass till våren om allt går enligt plan. Bytena har varit svåra med henne så jag vill att hon blir mer säker i bytena och kan visa mer register på tävling – hänger ihop med att vi båda också ska vara mer avspända!

Annars tycker jag att den häst som har utvecklats mest i år är Caprice, som förra vintern stod men en senskada och tre månaders boxvila. Dels har hon blivit lugnare och stadigare och både traven och galoppen har utvecklats så henne är jag väldigt nöjd med!


En ny häst har tillkommit till verksamheten – Braiton – som fungerar väldigt bra. Maritza lämnade oss tyvärr i höstas, jag var tyvärr tvungen att ta bort henne. Sorgligt, men många hade stor glädje av henne den tiden hon var här.

Förutom byggande och ridande så har vi även renoverat en hel del. På ovanvåningen av vårt hus har vi gjort i ordning övernattningsrum och i ”flygeln” har vi målat köket, gjort i ordning två sovrum och – jag hann – nu sist vardagsrummet som jag hann möblera också till jul. Nästa projekt tror jag blir att få klart vårt badrum, som är en riktig katastrof med brunt golv och orange vägg… Sen kanske man skulle ta det lite lugnt var det ja! Fast det sistnämnda här går under kategorin ”hobby”. 😉



Med facit i hand så låter det som om planen ett ta det lite lugnare under 2012 är en ganska bra idé… Gott nytt år!


Vill bara tillägga att det här aldrig skulle gå utan min fantastiska Torbjörn, eller utan våra föräldrar som har hjälpt oss en hel massa – tack!!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*