Onsdag

Onsdagar är min favoritdag. Kanske för att jag oftast kan få jobbet gjort på dagtid och ha en ledig kväll. För det mesta rider jag också mest på onsdagar eftersom hästarna inte brukar gå så mycket lektioner då.


Idag blir det dock bara Caprice att rida. Nogge och Wirja har gått lektion på morgonen och Braiton har jag jobbat från marken. Igår var kiropraktorn här och då bör man inte rida dagen efter.
Länk till hennes (kiropraktorns) hemsida:
http://www.eijaskiropraktik.se/traningRehab.html
Både för hästar och människor!!
Jag tror att många ryttare skulle må bra av att ta mer hjälp med sin kropp hos kiropraktor eller naprapat. Tyvärr ser jag väldigt mycket sneda ryttare och det påverkar hästarna mer än vad vi tror. (Vilket påminner mig om att jag själv måste boka en tid…)

Jag hade tänkt rida ut på Anea men det blir nog longering istället. Det är jättehalt ute. Anea har gått riktigt bra i några dagar nu och för att hålla motivationen uppe (både hennes och min) så vill jag inte nöta för mycket. Sista dagarna har det lossnat lite med henne, jag har kunnat få henne rundare och mer loss och då fungerar (givetvis) det andra bättre också. På sätt och vis känns det ganska skönt också med ett tävlingsuppehåll nu. Inför tävlingarna så blir det så lätt att fastna i att träna bara de momenten och nästan glömma ”helheten”. Nu jobbar jag jättemycket bara med avspändheten och plockar in små delar av tävlingsridningen. Det är ju egentligen så jag borde rida året om men det är lätt att ”fastna” och bli fixerad vid delar av programmet t.ex. Nu känner jag att jag måste ha en tydligare plan för ridningen inför nästa säsong.
Framförallt så måste jag variera formen mer under passet, lägga ner henne oftare och inte samla för länge i taget.


Nu ska jag gå ner och ha en sitsträning, longera Anea och rida Caprice. Vi ska även försöka hinna börja hänga lite på Soya idag. Hon är nu hyfsat stadig vid longering i alla gångarter och då börjar det bli dags att se vad hon tycker om lite tyngd på ryggen. Tror det kommer gå bra, hon känns som en ganska lugn häst. Sedan ska jag ta med mig Linn och åka till några hästbutiker.

Etiketter:

2 svar

  1. Hej!
    Jag blir så glad när jag läser din blogg, att de verkar gå bra för dig med Caprice. Men mest av allt är jag bara så lycklig att jag sålde lilla Caprice till dej för jag vet att du sköter alla dina hästar på bästa möjliga sätt och jag behöver aldrig oroa mig för att hur Caprice mår.
    Lycka till med alla hästarn och verksamheten din!
    God Jul Cajsa

  2. Hej Cajsa!
    Vad roligt att du hör av dig, och tack! Caprice mår bra och har känts riktigt fin på sista tiden! Skönt, med tanke på förra vintern med boxvila och allt… Ha en bra jul du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*