Kurshelg

I helgen har det varit kurs fre-lör med fyra deltagare. Vi hade tur med vädret – det riktigt varma har lugnat ner sig och på lördagen var det riktigt behagligt om man jämför med tidigare under veckan. Det är ingen höjdare för varken hästar eller elever med över 30 graders värme. Hästarna har blivit extra känsliga för skav pga att de blir så svettiga – så ni som kommer och rider måste vara extra noga och hålla koll på om ni ser begynnande skav av sadelgjordar eller annat!
Efter fredagens ridpass. Calle gjorde ett gästspel, sedan hade jag med Caribo, Velle och Dario. Alla hästar har sett fina ut i helgen!

Vi har jobbat mest med sidvärtsrörelser denna helg. Både att flytta hästarna på volten, öka – minska volten, skänkelvikningar och skolor. Mycket fokus på att få ryttarna att använda båda benen – alltså komma ihåg att möta upp med ytterskänkeln när man flyttar undan för innerskänkeln t.ex. Tycker att många har en förmåga att rida med ”ett ben i taget” annars. Det blir stor skillnad när ryttaren kommer åt båda sidorna och lyckas rama in hästen bättre.

Fördrink i solen innan lördagens middag, som denna gång blev en lasagne med inslag av squash. Har väldigt mycket nämligen, så jag måste ha det i princip all mat nu…

Ingredienser till lördagens lunch: mangold, squash (igen..), basilika och tomater – allt plockat från egna odlingar. Det här blev en god pastasås ihop med bacon och lök.

Nästa fredag till lördag är det dags igen! Det går att boka en plats till om man har egen häst. Skicka mig ett mail om du är intresserad av det!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*