”Spik-täcke”


Jag har fått prova ett ”spik-täcke” från Accuhorsemat på hästarna. Spiktäcket fungerar som en spikmatta för människor, alltså ökar blodcirkulationen och gör att musklerna slappnar av. Jag använder själv spikmatta när jag känner mig trött i ryggen och det fungerar faktiskt! (Rekommenderas!)

Jag är ganska skeptisk av mig men jag tror faktiskt att det här fungerar på hästarna. Har hittills provat på Anea, Iffi och Wirja. Ska använda det lite mer för att se om det bara är en ”slump” men jag tycker mig märka att hästarna rör sig mer avslappnat och kommer loss i ryggen fortare. Speciellt Anea som är lätt blir spänd i ryggen tycker jag är lättare att få i en lägre form om jag haft det på innan ridningen.

Idag provade jag på Wirja för första gången och jag måste utvärdera det fler gånger, men hon som kan vara lite ”stolpig” i början travade mer genom ryggen redan tidigt i passet.

Känns lite för bra för att vara sant men om det fortsätter att ge resultat så är det ju ett superenkelt hjälpmedel för att få hästarna mjukare i ridningen.

Läs mer: http://www.accuhorsemat.com/

2 svar på ””Spik-täcke”

  1. Intressant! Är det någon tyngd i täcket? När vi ligger på spikmattan lägger vår tyngd på spikarna, vilket gör effekten (vad jag har förstått?) med ett täcke blir det ju tvärt om, om du förstår hur jag tänker 🙂

  2. Man får dra åt gjordarna hårdare om man vill ha mer effekt, men jag tror att man även skulle kunna lägga ett ”tyngre” täcke ovanpå om man vill ha mer tryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*