Bra torsdag!

Idag har det varit högt tempo från morgon till kväll. Till att börja med har det kommit en ny häst. Han kom egentligen redan i natt vid 01.30, så jag var väldigt tacksam över att jag inte behövde hämta hästen vid något annat stall, samt att jag bor bredvid stallet!

Det här är en häst som är i inbyte istället för Daylight, som ju tyvärr inte passade här. Han heter Dario, född 2009 e. Florencio – Weltmeyer (tror jag? Kan inte riktigt läsa stammen i det konstiga passet). Har ”i vanlig ordning” bara sett film så det blir spännande det här. Han verkar i alla fall jättetrevlig och är rätt snygg faktiskt – finare i verkligheten än vad jag tyckte på filmen. Håll tummarna nu för att det här blir bra!
Idag har vi bara longerat (kort klipp finns på Instagram), och målet är att rida lite imorgon.
På förmiddagen idag har jag varit och tränat hos Nina med Anea. Vi har ju tagit det rätt lugnt ett tag pga jul och sånt, men det har nog bara varit bra. Dels har jag ”kommit på” lite och hon har visst också smält en del. Igår när jag red fick jag till riktigt bra passage (tyckte jag själv…) och en helt annan känsla av att kunna rida henne ”upp på tygeln” med jämn kontakt. Idag lyckades jag inte samla passagen lika mycket, men i övrigt var hon SÅ FIN. Alltså inte ”fin för att vara Anea” utan ”fin för att vara häst”. Det kanske är svårt att begripa vad jag menar, men hon är inte en häst med flashiga gångarter eller så, däremot har hon alltid varit lydig och hon gör rörelserna rätt bra tekniskt. Men idag fick jag någon känsla här och var där jag faktiskt undrade om det var min egen häst jag red på, för det kändes som en annan – som en riktig dressyrhäst!

Extra glad blev jag också för att jag fick kommentaren att hon såg så harmonisk och nöjd ut, av en person som var inne i ridhuset och bara tittade. Ett sådant omdöme är faktiskt guld värt. (Finns ett klipp på henne också på Instagram och min privata FB med några byten i varje.) Jag ska ladda upp mer film så ni får se, men det tar så förbaskat lång tid.

Resten av dagen har jag longerat hästar, fixat i ridhuset, mockat.. osv. Har knappt suttit ner och ätit idag, bara i farten lite grann. (Brukar inte slarva!) Kvällens lektioner gick också väldigt bra. Just nu är jag extra nöjd med Affe, som har fått guldstjärna av mig flera dagar i rad nu. Utifrån hans förutsättningar så är det en jättestor skillnad på honom nu. Mycket starkare, bättre i formen, mer lösgjord, mer elastisk. Hoppas det håller i sig för han är en pärla!

Etiketter:

2 svar

  1. Spännande med ny häst och vad kul med så bra känsla på Anea! Kan bara instämma när det gället Affe , han kändes kanonfin när jag red honom förra veckan (även om jag inte ens kunde ge honom de bästa förutsättningarna eftersom jag varit sjuk och inte hade någon ork). Han har verkligen blivit jättefin, vilket jobb du har gjort med honom, stor skillnad mot tidigare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*