Träning med Anea

Idag har jag varit hos Rebecca med Anea och tränat. Vi jobbade med galoppen i Int1. Saxen gör mig fortfarande lite frustrerad eftersom jag har svårt att hinna byta riktning tillräckligt smidigt, men till sist fick vi till den ganska bra. Blir rätt irriterad på mig själv när jag gör samma fel om och om igen, trots att jag har hört vad jag bör rätta till, mer än en gång! Sedan handlar det väl till viss del om att jag nu börjar höja kraven och känner mer hur det ”borde vara”, medan jag förut var glad om jag alls kunde styra igenom det där momentet…

Men det är lite samma sak med allt just nu. Kvalitén måste höjas, hon ska sätta sig mer, piruetterna ska bli mindre osv osv. Ett tag var jag bara glad att vi lyckades göra alla moment, men nu börjar jag förstås höja kraven på oss och då blir allt väldigt svårt igen. Typiskt ridningens berg – och dalbana…

Nu har jag i alla fall en sak jag ska jobba vidare med, och det är att kombinera bakdelsvändning och galopp-piruett, så att jag får henne mer samlad. Ingen ny övning, men bra att bli påmind om den! Hon får inte runt framdelen tillräckligt lätt, och i bakdelsvändningen hinner jag också förtydliga de vändande hjälperna. Bara att öva vidare, men först blir det två lugna dagar och en kiropraktor-behandling imorgon. På fredag rider jag ordentligt igen, och efter det blir det även en tandkoll. Bara jag får tillbaka mina klippskär från slipningen så jag kan klippa henne också, så är hon helrenoverad sedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*