Ny motivation

Jag har varit lite dålig på att träna med Anea på senare tid, dels för att jag tyckte att hon kändes lite trött och inte skulle ha så stora krav på sig, och dels för att jag har försökt lösa det här med sadeln. Hon har fått jogga / gå lättare pass samt gå med i verksamheten istället. Nu är det snart semester för min del och det innebär ytterligare ett break för henne, så just därför ville jag åka och träna idag för att inte sega till helt! Annars får jag börja om fullständigt när jag kommer hem från min ledighet.
Idag har vi varit hos Rebecka för att få en spark i baken, och det gick rätt bra med tanke på att jag inte trimmat så mycket. Sadelproblemet löstes faktiskt genom att göra om en befintlig sadel, och det är helt klart bättre i alla fall. Kanske inte 100% perfekt, men jag provar såhär nu ett tag. Eftersom Anea är 16 år nu och jag tror att vi har ca ett år kvar att tävla är jag tacksam över att slippa lägga ut typ 30.000 för en sadel. Nu gick det på 1200 istället!
Det var lite spänt idag (tittig utebana) och lite ”rostigt” som sagt, men vi fick ändå till ett givande pass och det är huvudsaken. Jag tänker i alla fall försöka satsa lite till i höst, och med det menar jag att rida några fler Intermediere och se om vi kan bli mer trygga på den nivån. Det svåra nu är att uppnå tillräcklig samling. Det har alltid varit svårt att samla henne, hon blir lite långsam och har svårt att verkligen vinkla in bakbenen vilket ofta resulterar i att hon blir stark. Nu tycker jag ändå att det känns mer lovande efter att sadeln är ändrad, det ger bättre förutsättningar för att hon ska kunna komma upp med framdelen.
Nu är det inte ens 2 veckor kvar innan min semester och jag rider på fram till dess. Sedan har jag en vet-check bokad innan jag åker. Förväntar mig inget allvarligt utan vill bara ha en koll. När jag är borta tänkte jag ta hjälp med longering / tömkörning ca varannan dag så att hon inte står helt. Sedan gäller det att sätta igång om man ska hinna tävla i augusti igen!

Jag har förresten fått ett mail idag att jag är antagen som MsvB-domaraspirant, så det gav också lite ny motivation. Det är trots allt roligare att kunna gå vidare även som domare. Man söker inte vidare, utan man ”väljs ut” så det känns faktiskt extra bra då! Så till hösten börjar första fortbildningen, det ska bli roligt men också utmanande.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*