Zigge 16-12-27

Zigge börjar kännas starkare och starkare. Nu hoppas jag att han kan bära sig ännu bättre så småningom (framförallt i övergångarna). Jag tycker han är himla rolig att rida och det vore kul att sätta målet att tävla så småningom, men än så länge är det väldigt skiftande kvalitét. Frågan är väl också hur mycket jobb som är rimligt för mig att lägga på honom, med tanke på att det ändå är en lektionshäst. Samtidigt skulle det vara roligt att se vad det kan bli av honom, för han har en hel del kvalitéer. Först och främst måste han i varje fall bli stadigare i alla övergångar, och få fram nosen mer. I traven börjar det bli bättre, men galoppen är stor och där vill han gärna dra in halsen istället för att samla sig. Men med tanke på hur utgångsläget var när han kom i januari så måste jag säga att det har hänt massor! Det är så lätt att glömma var man började…
Sitter fortfarande inte så ”tungt” i galoppen för det känns som om han behöver plats för att komma upp med ryggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*