Jul på Wreta

Julen har varit som den brukar, sedan vi flyttade hit. Min bror har börjat komma dagen innan julafton pga att mina föräldrar alltid sladdar in ca 15.10 den 24 (vi brukar ”börja”  till Kalle Anka) och han orkar inte med att alltid komma i sista sekunden. Därav har vi skapat en ny tradition med snittar och bubbel den 23. Sedan brukar jag lura honom att hjälpa mig lite i stallet på julafton. 🙂 I år klädde vi granen dagen innan och det var extra spännande i år för den höll på att välta när vi redan hade börjat klä den. Den upplevelsen vill jag helst slippa, speciellt med tanke på granens storlek…

Julafton börjar såklart i stallet, och då gör jag klart allt och tar in hästarna till lunch. Enda dagen på året som jag kompromissar med deras rutiner. De brukar dock få extra hö så att de är sysselsatta (och mindre kraftfoder för att minska risken för kolik). Sedan brukar det bli glögg till Kalle (av oklar anledning, men traditioner är viktigt), middag med mina föräldrar och bror, och så kommer Torbjörns föräldrar sent på kvällen för paketöppning. Innan dess har jag oftast redan somnat en gång. Julen gör mig faktiskt väldigt avslappnad. I år somnade jag i soffan, pappa på golvet (inte helt ovanligt) och min mamma i en fåtölj efter middagen. Sedan satt minsann familjen uppe till 02.30 fick jag höra dagen efter! Jag måste ju alltid lägga mig i tid eftersom jag jobbar. Min snälla pappa brukar dock ge hästarna hö på juldagen så att jag kan gå ner något senare. Här kommer ingen undan utan att hjälpa till. 😉

Idag är jag i alla fall helt ledig och har tagit ordentlig sovmorgon. Har fått väldigt fina julklappar, tack också för presenter från elever och inackorderingar! En del har redan börjat användas!

Hoppas ni också har haft en bra jul, och god fortsättning!

 

2 svar på ”Jul på Wreta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*