Utvärdering av gårdagens start

På det stora hela är jag väldigt nöjd med gårdagens start i Int1! Jag tycker vi har hittat lite bättre flyt och kommunikation på banan. En del av det tror jag beror på att Anea är starkare, så när hon ”spänner till” så tappar jag inte isär henne lika mycket som tidigare. Jag tror också att mitt eget fokus faktiskt är lite bättre numera, jag hinner planera ridningen mer istället för att ”gripas av panik” när saker inte fungerar. Men faktum är att jag får en känsla av att hon själv tycker det är roligare och känner sig lite duktig,  fast egentligen gillar jag inte att ”förmänskliga” hästar på det sättet….

Igår hade vi egentligen inga jättemissar, utan det är mer detaljer i alla moment som ska bli bättre. Det är väl saxen som jag upplever som svårast, jag får till en del av det bättre, men det är alltid något jag tappar. I sista bytet blev det ett travsteg efter – men det verkade inte domarna notera. Däremot vill de ha mer böjning och lugnare byten – och det håller jag med om.

Serierna kan vara lugnare (mer styrka och att få påverka henne mer). Tvåorna började jag med lite tidigt (planering).

Piruetterna är jag nöjd med – en domare satte 7 på båda. Jag tror det finns mer utveckling även här, vi är inte klara med dem! Men jag känner mig tryggare i hur jag ska rida, och hon orkar mer nu. Igår red jag dock en konstig linje ur sista piruetten för att jag tycker att hon välter åt vänster – jag överkompenserade och drog åt höger istället.

Det här är en del tekniska grejer som jag tror vi kan träna på.

Men nu kommer också ökade krav på styrka och påskjut, och det är en påtaglig skillnad i poäng / kommentarer jämfört med StG tycker jag. Nu krävs mer uppförsbacke i travlängningarna t.ex. Det kan vi kanske få till på sikt. I galoppen vete tusan. Och ökade skritten är för kort. En del av det kan vi jobba på, en del av det är nog tyvärr hennes begränsning. Men jag tror helt klart vi kan bättre än det vi gjorde igår, för när jag ser filmen så är det för försiktigt, jag tar tillbaka för tidigt (kontrollbehov) och kan helt klart satsa mer!

Den domare som hade oss högst satte 63,5%. Alla hade mig över godkänt. Jag tror att jag kan ha som mål att sikta på 65% (ej tids-satt), om jag lär mig rida programmet bättre, filar på tekniken och hon blir lite starkare. Det känns inte omöjligt – men mer än så går nog inte. Fast att hon ens kan tävla svår klass är ju fantastiskt, oavsett poäng.

(Knepigt ljus på filmen, men jag lägger upp det ändå – bitvis går det att se…)

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*