Veckans övning

Jag har försökt fokusera på böjda spår de första veckorna på terminen. Det viktiga är att hitta böjning i hela kroppen, inte bara i halsen. Då gäller det att ha håll på både inner –  och ytterhjälperna. Ofta tenderar ryttaren att fokusera på ”en sida i taget” men det gäller att komma ihåg att man har två ben, och att hitta jämnt stöd på båda tyglarna, även när man ställer och böjer. Här vill många släppa yttertygeln helt och bara fokusera på innertygeln, men på yttertygeln vill vi ha ett elastiskt stöd och att hästen går att reglera.

Utifrån att hitta korrekt böjning på volten så har vi gått vidare med bogen in och öppna.
Den här veckan har jag utmanat eleverna lite mer (blir samma övning ikväll) med öppna på medellinjen. Vi har travat på långsidorna, gått ner till skritt och sedan ridit öppna på medellinjen (dock inte hela, det blir för lång sträcka tycker jag). Tänk på att även hinna räta ut i god tid innan kortsidan!

Jag tänkte att vi ska komma tillbaka till medellinjen framöver – rida sluta t.ex. på samma linje. Det är oerhört nyttigt för att verkligen bli medveten om hur mycket inramning som behövs när man inte har någon vägg. I vanlig ordning (!) gäller det också att hitta båda sittbenen och sitta mitt över hästen!

Etiketter:

2 svar

  1. Hej! Jag gillar verkligen ditt sätt att förklara olika övningar som du utför själv eller med dina elever. Du förklarar även problem som uppstår i olika övningar på ett tydligt och bra sätt. Tack!
    /Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*