Dagens träning

Nina har varit här på förmiddagen och jag har tränat med Anea och Zigge. Harry är inte riktigt igång än, och jag ville ha en liten avstämning med Zigge.

Anea var riktigt fin idag. Vi har kollat av det som ingår i St Georges, som vi startar även denna helg. Hon har varit lite spänd, men känns faktiskt bättre efter lite massage. Tycker dock att hon trycker lite mot vänster skänkel, men nu går det att korrigera. Hon har en svag punkt där, som hon alltid har haft. Imorgon tror jag att jag bara ska skritta ut, jogga på fredag och tävling lör-sön.

Zigge kändes en aning trött efter hoppning och dressyrpass i måndags. Igår longerade jag bara, men han är nog lite mör i kroppen. Han får gå lektion imorgon ändå, men sedan blir det vila fre-sön, så han får återhämta sig ordentligt. Nina har sett honom en gång tidigare med Maria, och hon tyckte han hade utvecklats mycket och att han jobbar mer genom kroppen nu.

Jag tror att den här hästen kan bli riktigt fin med tiden. Det är ju ingen brådska, jag har fler hästar att rida, men jag känner ändå att han kan vara värd att lägga lite extra tid på. Så småningom vill jag gärna prova att ta ut honom på en tävling (med risk för att han är tittig), men det blir inte förrän han kan gå stadigt MsvC. Utbildningsmässigt är det inte ett problem, men det krävs mer styrka och det kommer ta tid tror jag. Tycker dock att han har en mjukhet och kvickhet som jag verkligen gillar, och en fantastisk galopp!

DSC_3228Anea i Vallentuna, dit vi ska i helgen.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*