Hoppning på schemat

Här har vi (inte jag) hoppat sista dagarna. Igår fick Nina L prova att hoppa Zigge. Eftersom hon har en del hopplektioner så tyckte jag det var bra om hon testade. Jag är ju ingen hoppryttare så jag vill helst inte utmana ödet. 😉 Jag tror han är godkänd för att delta på hopplektion – han är helt klart godkänd som hopphäst i alla fall, enligt mina mått mätt. Kan förvisso inte så mycket om hoppning, men kan i alla fall se om de ”letar hinder”, är lätta att lägga rätt och har någon form av teknik. Nina blev visst rätt förtjust. Han var nog roligare än hon hade väntat sig, fast jag hade det på känn! Blev nästan sugen att hoppa själv, för jag tyckte han var jättefin och verkade gilla det.

Idag har jag haft hopplektion med Calle, Fantasi och Diza. Första gången med Diza, men det gick som smort. När både ryttare och häst kom igång så hoppade hon riktigt fint och såg ut att veta precis vad som gäller. Man kan ju konstatera att bra galopp är viktigt i sammanhanget (inte så oväntat). Både Zigge och Diza har bra galopp och det underlättar såklart. Kul att båda är så duktiga, för det är himla bra med lite hoppning som komplement. Hästarna gillar det!
1654128_10152620783273636_118569041_nHar inga nya bilder (men finns ett klipp på Zigge på Instagram), så ni får den enda bilden som existerar på mig när jag hoppar Anea. Något som jag verkligen borde göra mer, men vet att jag inte kommer prioritera… Det är så mycket annat man ska bli bra på!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*