Dagens ridning

Ibland undrar jag om Harry och Anea har någon slags deal sinsemellan? Kändes ju motigt med Anea ett tag, men nu är hon jättefin! Harry däremot, som haft ett uppsving innan känns det mer ”off” med. Det är tur att man har flera hästar… Och jag är enormt tacksam över dessa två som är väldigt olika. Jag lär mig saker varenda dag när jag rider.

Anea har gått i skogen två dagar i rad, och varit finare än någonsin. Hon kan ju bli spänd ute också (otippat va?) och vara svår att påverka, trots att jag är ute en hel del. Men dessa två dagar har hon både travat och galopperat riktigt bra och jag har kunnat rida tempoväxlingar och bytesserier och fått ett bra ”sug” framåt. (Istället för att hon hoppar i sidled för att hon blir ”rädd” för stenar och grenar.) Idag red jag i ridhuset och fick bra känsla även där. På något vis har jag lyckats komma över en ny gräns med att verkligen få inverka på henne mellan rörelserna och i rörelserna. Trodde hon skulle vara något trött efter att ha sovit ute (i början brukar hon bli det), men det är snarare så att jag tror hon mår himla bra av att röra sig mera under hela dygnet. Hoppas jag kan hålla i den här känslan lite, för jag har hittat mer vikt på bakbenen och mer elasticitet och det är verkligen kul att rida henne just nu. Som sagt – efter att man har haft en svacka brukar det vara bättre än före svackan.
DSC_4063Harry fick vila två dagar efter tävlingen och nu har vi bara ridit ut. Har fortfarande ingen plan för honom framöver, men jag tror han mår bra av att ridas kravlöst några dagar. Han känns mer avslappnad än förra veckan, men jag saknar ”det lilla extra” och det är därför jag ändå undrar om han är lite trött. Det behöver inte vara fysiskt, utan han kanske blir lite ”psykiskt” trött efter en period. Med tanke på hans historia så vore det inte helt konstigt. Det gäller att ha fingertoppskänsla för när man ska backa och när man ska höja kraven. Jag har krävt lite mer av honom en period, men det är just det som gör att jag tror att jag måste backa något nu – och det behöver inte nödvändigtvis betyda att ställa av honom.
DSC_4333

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*