Tävlingen igår

Jag vet inte riktigt vad som hände med Harry om jag ska vara ärlig. Egentligen har han inte känts riktigt bra på hela veckan, vilket är synd med tanke på att vår senaste träning var den bästa någonsin. Är han trött? Hade han bara en dålig dag? Sist när han var så fin på tävling var han också riktigt bra dagen innan – det var han inte nu. På framridningen ok men ingen superkänsla. Tycker tyvärr att utebanan på Lotteräng är tung, och det är inget jag skyller på, men det bidrog inte till en bra framridning för vår del. Han var dock inte i närheten av lika ”bromsig” på framridningen som på tävlingen (då hade jag nog inte startat). Det jag upplever som mest irriterande var nästan att han gjorde halt på båda uppridningarna långt före X (precis som sista halten på förra tävlingen.) Detta trots att jag försökte rida i ett extra bra tempo. Det är riktigt olydigt och nu är jag rädd att det blir en vana.

Det kan ju vara en tillfällighet att det blev såhär, eller så är det här anledningen till varför häststackaren har sålts så många gånger. Hade jag köpt honom som tävlingshäst för en massa pengar hade jag inte varit glad nu. Hur det än är så har han ju en annan uppgift hos mig om detta inte fungerar. Tycker dock att det vore synd om det inte går att bryta, för det är en så himla fin häst och det är slöseri att inte kunna visa upp honom! Sist tyckte jag han lyssnade så himla bra, och jag tyckte han verkade tycka det var kul. Om det går en gång så borde det gå igen, MEN om det krävs vansinnigt mycket jobb och ”terapi” (för honom, inte mig) så vet jag inte om jag orkar. Har lagt galet mycket energi och tid på Anea genom åren, och vet inte om jag fixar lika mycket slit med en till. Som ni vet så tycker jag att ”projekt” är roliga, men alla har vi våra gränser. Hur som helst ger jag såklart inte upp riktigt än, men det jag mest av allt undrar är såklart VARFÖR gjorde han sådär? Det är en sak att vara seg i hela programmet, men att faktiskt stanna och inte gå ett steg är ganska illa. (Han är inte tittig.)

Det kan ju vara så ”enkelt” att han behöver en break nu, efter en väldigt stor utveckling en tid. Förra året vill jag minnas att han gav upp helt strax före min semester och då var det bara att släppa honom på bete och sedan börja om. Det kan vara en tanke. Samtidigt vill jag ha revansch och skulle helst vilja ta det så snart som möjligt. Det smartaste vore nog att åka på en programträning och ”lura” honom, inte för att han är tittig, men för att jag är rädd att han sätter detta i system. Jag hade hur som helst tur som var i slutet av klassen och att detta hände just på Lotteräng. De var nämligen så bussiga att jag fick gå in i ridhuset igen efter prisutdelningen och endast rida på medellinjen ett par gånger. Han försökte igen, men det släppte efter ett par försök och då fick han massor av beröm. Jag tror nämligen att saker snabbt sätter sig i huvudet på honom, och det var viktigt för mig att få bryta det där beteendet.

Det finns några MsvB4 till man kan anmäla till, men nu behöver jag råd.
Vad tycker ni jag ska göra? Släppa allt och börja om i höst? Prova igen så fort jag kan? Se om jag kan åka till en tävling (vilken som helst) och rida efter avslutad klass? (Kan man göra så?) Aldrig mer tävla? Ge mig några bra råd är ni snälla. Är väldigt kluven faktiskt. Och pyttelite trött på att vara häst-terapeut… Man kan ju fundera över varför jag tror att jag skulle lyckas med en häst som uppenbarligen många före mig inte har ”fixat”. Å andra sidan behöver han ju inte tävla utan har ett jobb att gå till ändå, men det är lite synd att ha en så fin häst och inte ”utnyttja” det.
DSC_4327 DSC_4354 DSC_4355 DSC_4365 DSC_4377

Etiketter:

5 svar

 1. Oj, vad knepigt. Själv skulle jag nog låta han vila lite. Och förstår att det känns trist med ett till projekt, speciellt när han verkar så fin. :S
  Men ge det lite tid och ge inte upp nu i alla fall. Men ja, om han fortsätter krångla kanske han inte vill tävla helt enkelt – och då är det väl tur att han har en annan uppgift! 🙂 Vad säger dina tränare? 🙂

 2. Hallo! Das ist ja wirklich ärgerlich mit der Prüfung! Du fragst in Deinem Blog nach einem Rat… falls Du meinen lesen möchtest, bitte: reite Harry weiter! Ich habe das Gefühl, das er mit Dir den Turnier-Test macht. Er weiss das Du in der Prüfung nicht viel machen kannst und testet Dich jetzt! Bleib bitte locker, habe keine Angst und reite mit ganz viel Spaß- und wenn er Dich wieder betrügt, dann musst Du ihn auch mal bestrafen, auch mal zwei- oder dreimal! Aber reite bitte weiter- ihn nur auf die Wiese zu stellen ist meiner Meinung nach wirklich zu schade und soviel reitest Du ja nun auch nicht, das er nur müde ist… im Gegenteil, ich glaube er hat bei Dir ein sehr schönes Leben!!! Du musst nur schlauer sein als er- und er hatte viele gute Lehrer 🙁
  Schade das Du so weit weg wohnst, ich würde Dich zu gern mal kennenlernen, Du bist mir echt sympathisch!
  Ich drücke Dich und wünsche Dir/Euch alles Gute!

  Liebe Grüße,
  Rick

 3. Vi har inte pratat om det så ingående än. Får väl göra en plan med henne. Förhoppningsvis är det inte något som kommer ”hålla i sig” på varenda tävling. Han har ju skött sig vid tre andra tillfällen, men det är klart man blir lite fundersam. Anea känner jag ju så bra, så med henne vet jag direkt var skon klämmer när något krånglar.

 4. Thank you for your advice! I will not give up so easily, but I need to make a plan. As you said – I have to be smarter than him! Do you know if this is something he has ”tried” before? I was so surprised because in the last competition he was really listening, and this was a completely other horse… But of course he is in different moods also at home. Anyway, thank you for your support!

 5. .. er hat das früher nur gemacht, wenn man zu oft das Gleiche trainiert hat und er weiss was kommt- aber das machen viele Pferde. In der Prüfung irgendwo stoppen hatte er noch nicht probiert, aber das ist ja nun auch schon 6 Jahre her…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*