Helgen

Igår var jag faktiskt helt ledig och satte inte en fot i stallet, och det var välbehövligt! Var visst fem veckor sedan sist. Det är lätt hänt med ett roligt jobb! Nu i helgen blir det kurs lör-sön.Jag har komprimerat kurserna lite och börjar efter lunch med två ridpass och fika istället för att rida före och efter lunch. Det är faktiskt ett bra beslut, för dagen blir inte lika lång, och det blir ett mål mat mindre att laga för min del. Det är ändå gott om tid på eftermiddagen att rida två gånger utan att stressa, tycker jag. Jätteskönt för mig med fler ”timmar över” innan kursen börjar.

Idag har jag tänkt ägna den tiden åt att rida Anea i lugn och ro. Det är tyvärr ofta som jag hamnar i lite tidsnöd när jag ska rida henne, och det är inte bra. Jag vet inte varför just hon ”drabbas”, men antagligen är det dels för att hon är ganska oförutsägbar (jag vet aldrig hur ridpassen ska bli), och för att hon helt enkelt kräver ganska lång tid om jag ska ”hinna” träna på alla moment som ingår numera på tävlingsbanan. De rörelserna kräver en del uppvärmning också. Självklart gör jag inte alla saker alla dagar, utan jag fokuserar på vissa delar. Jag önskar dock att jag kunde ha en bättre plan, typ: rida travskolorna på tis, piruettjobb ons, bytesserier tors.. eller liknande. Tyvärr spricker min plan nästan jämt, pga att det är ”fel dag” för det jag har tänkt öva på. Därför improviserar jag nästan jämt. Jag kanske skulle försöka göra ett mer konkret upplägg varje dag under en vecka, men jag tror inte att jag kommer följa det. Ibland har jag t.ex. tänkt rida programdelar, men det slutar med att jag bara rider lösgörande i en låg form, för hon var helt enkelt inte på humör. I de lägena är det bara att lyssna, det är helt meningslöst att försöka fullfölja sin plan då. Lite så kan det vara med andra hästar också, man måste anpassa sig efter dagsformen. Men med henne är det väldigt uttalat tycker jag. Det är tydligen inte jag som bestämmer. 😉

(Det här är inte samma sak som att vara inkonsekvent – hjälperna ska hon givetvis lyssna på, men jag anpassar övningar / intensitet beroende på dagsform.)

Ridhusschemat är uppdaterat så ni inackorderingar ser när kursen rider under helgen! 
DSC_9921

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*