Harry färdigkvalad till MsvB

Tävlingen igår gick bra. Det kanske är lite konstigt att vara missnöjd förra gången och nöjd den här gången, för procenten var densamma (dryga 64%). Förra starten var dock allting ”tungt” och ganska spänt, och det kändes som om jag red med på tok för mycket ben. Den här gången försökte jag låta honom vara mer ifred och lita på honom lite mer. Han kändes generellt mer avspänd, och jag tyckte jag kunde påverka lite mer inne på banan. Den här gången var känslan mycket bättre, men istället fick vi fler missar pga att han var lite tittig vid domarbordet. Vid några tillfällen stannade han till där, vilket bl.a resulterade i ett byte i ena förvända och att han ”stannade upp” i den andra. Ganska förargligt för där blev det 4:or (med koefficient). Hade jag haft 7 istället hade vi legat på ca 67%.

Jag föredrar dock 64% med missar och däremellan flera 7:or och 8:or, istället för en prickfri ritt på 64%. Det här innebär ändå att det finns kvalitéer och att jag får försöka få till mer precision (och lära känna hästen bättre på tävling). Kommentaren i slutet kändes också trevlig: ”Mycket trevlig häst som du visar lugnt och balanserat. Synd på missarna, det kostar.” Blir alltid glad över positiv kritik över själva ridningen!

Nu hoppar jag helt enkelt över den förvända galoppen och går vidare till MsvB. Vi är färdigkvalade och kan såklart bli bättre i de här programmen, men målet med Harry är att komma upp i klasserna istället. Både han och jag har rutin på högre nivå, så nu handlar det mer om att synka oss två tillsammans, känner jag.
1-159947093034 Harry

Etiketter:

4 svar

  1. Mys-Harry vill ha större utmaningar för att visa vad han går för
    Varför göra mer än man behöver för att kvala upp i klasserna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*