Att jobba vidare med

Jag har eventuellt en tävling kvar i år med Anea, men jag har inte riktigt bestämt mig än för om jag ska åka. På sätt och vis är jag rätt nöjd, vi har ju helt klart presterat mer i år än jag hade planerat för. Samtidigt är det bra att starta när man har ”ångan uppe” – för sedan blir det ett långt uppehåll innan säsongen kommer igång till våren igen. Får väl se hur det känns nästa vecka (tävlingen är redan betald).

Har i alla fall klurat lite på sådant som behöver förbättras under vinter-träningen. En sak är att jag skulle vilja ha henne mer avspänd på tävlingsbanan, så jag kan visa upp henne bättre, men det är ju svårt att träna på hemma! Och det här återkommer ju hela tiden, och är olika från gång till gång. Ibland är hon fin och ”ridbar”, ibland känns hon tittig och spänd. Har inte heller sett något mönster i om det är ute / inne, eller vad det beror på. Bästa resultaten i år har varit i spöregn, men det känns ju som en lite märklig förutsättning att sträva efter! 😉

Men för att kunna få henne bättre på banan, så behöver hon bli mer genomsläpplig även hemma, och bättre eftergiven i sidorna. Framförallt i slutorna måste jag kunna böja henne mer. Tror att jag ska jobba mer med att växla mellan diagonala slutor och volter utefter diagonalen.

Bytesserierna vill jag ha rakare och mer avspända. Hon rinner gärna iväg mot slutet. Jag måste också tänka på att rida på andra linjer, t.ex. göra serier på medellinjen eller innanför spåret, inte bara på diagonalerna. Det är så lätt att fastna på samma linjer hela tiden!

Måste även jobba vidare med bättre halter (men de var redan bättre på den här tävlingen), jämnare ryggningar och såklart mer centrerade piruetter.

Osv, osv… Man behöver inte fundera på vad man ska göra i vinter i alla fall! Tycker på ett sätt att det är skönt med en längre paus utan tävlingar, för då kan man slipa på detaljerna på ett annat sätt. Jag hoppas på snö i vinter, som man kan styrketräna bakbenen i! (Men tror tyvärr att det blir en varm vinter.)
DSC_5186

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*