Programträning för Gustaf Svalling

Idag har jag och Anea varit på Antuna på programträning för Gustaf Svalling. Jag har ridit igenom Intermediere1! Jag måste erkänna att jag inte känner mig helt redo på den här nivån, men någonstans måste man ju börja. Jag fick väldigt bra och positiv hjälp, och han verkade gilla Anea, vilket såklart känns jättekul.

Först fick jag lite hjälp med att sätta igång galoppen lite mer, och sedan red vi programmet med bedömning. Det är lite så att så länge jag gör en sak i taget så går det hyfsat, men att sätta ihop alla de här svårigheterna i en följd är inte helt lätt. Det känns okontrollerat och jag tycker inte hon är tillräckligt eftergiven. De saker jag tycker vi har svårt med går liksom inte att ”mörka” för fem öre!

Gustaf tyckte att det var en trevlig häst, att det fanns mycket att träna på (det gör det väl alltid…?), men att jag inte behöver skämmas för att prova att starta på den här nivån. Han sa att bytena behöver jag inte träna på – de var fina! Det var ju kul, med tanke på att det har varit det allra, allra svåraste på henne och jag har slitit mitt hår pga bytena. Och nu byter vi i vartannat!!

Att jobba med: saxen, piruetterna och halterna. Saxen är given – det är svårt för mig att hitta en bra teknik, och idag blev hon spänd i sista bytet så det blev bara en 4:a. Piruetterna är stora, där fick vi 5. Halvpiruetterna hade jag 3 och 4 på i början, och nu har vi ibland 7, så det blir lite att ”börja om” med helpiruetter och det har jag räknat med. Det borde inte vara svårt med några språng till, men jag upplever att hon tycker det är lite jobbigt, och sedan hänger det lite på att jag själv ”tappar orienteringen”…! Halterna är jag faktiskt lite slarvig med, så där får jag skärpa mig. Han poängterade dock att det är okej med något skrittsteg, och jag har ju tänkt tvärtom – och därmed fått spända halter. Nu när jag lät henne skritta ½-1 steg innan halten, så blev ju halten så mycket bättre! Därmed borde det också vara ganska lätt att få halterna bättre i framtiden.

Hur som helst – det som var bra var dels skolorna, samlade skritten (7,5) och serierna (7 på båda!). Jag fick inga siffror i allmänna omdömet, men jag bör ha lägst 6 på allt, så om vi utgår från det så hade jag ca 63%. Om jag har godkända betyg i piruetter och saxen (vilket jag kommer ha så småningom) så ligger det runt 65%, i svår klass! Men ja, jag är medveten om att detta var på träning, och att det är ett helt annat läge på tävling. Å andra sidan hade jag idag ingen jättebra känsla, och det betyder att det finns mer att hämta, även om det är på längre sikt.

I alla fall var det jättebra träning, och roligt att det finns utvecklingspotential hos oss som ekipage! 🙂
DSC_9977

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*