På äventyr med Harry

DSC_7245

Idag har jag varit hos Nina på Lejondal med Harry. Det var vår första träning borta, och jag visste inte en hur han var att lasta, men det gick bra. Lastningen krävde ett visst lurendrejeri från min sida, för han gick först in snällt, men sedan slängde han sig ut igen. Det kändes som om han tyckte det var trångt, men när jag tog bort bommen fram så kunde han gå in med sänkt huvud, och efter att jag hade stängt så satte jag för bommen igen. Då var det inga problem. (Fast hade varit riktigt korkat om han hade fått för sig att gå ut fram, det är jag medveten om.)

Träningen gick bra. Han har blivit mycket starkare och bättre i största allmänhet, men det håller inte i sig så länge. Ett pass på ca 30 min verkar vara lagom, sedan känns han faktiskt trött. Vi får skynda långsamt med träningen (och vi varvar med uteritter och vilodagar). Nina såg honom en gång före sommaren, och hon tyckte det var jättestor skillnad, att jag hade gjort att bra jobb och var på helt rätt väg. Målet är att få honom kvickare, men han har av naturen en stor och långsam gång, och jag kan inte forcera det. Dock måste han lyssna på mina hjälper, men jag får ”nöja” mig med att takten är lite lägre än önskvärt. Bitvis känns han fantastisk, men bitvis känns det fortfarande som om han stänger av. Han är lite som en ”robot” – jag kan gå in i t.ex. en sluta, och han fattar precis vad han ska göra, men jag ”får inte” inverka och rida i den som jag vill. Svårt att förklara.

Jag känner mig i alla fall ganska hoppfull om att få honom på rätt köl. Jag tror att han har varit för hårt riden och pressad en tid, följt av att han antagligen har blivit stående / sporadiskt riden. Han var ju rätt omusklad när han kom, och orkar fortfarande inte så mycket, vilket inte går hand i hand med hans utbildningsnivå. Tyvärr har jag ju ingen aning om vad som har hänt, jag spekulerar bara. Känner hur som helst att det här är något jag kan reda ut, för om jag är bra på något så är det nog faktiskt lite kluriga hästar. (Har ju övat några år på Anea om inte annat…). Nu gäller det att få honom motiverad och fortsätta på samma spår!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*