Sadelutprovning

Idag har jag haft sadelutprovare ute åt Wirja. Jag tycker inte att hennes sadel ligger bra längre och tyvärr tror jag inte att det räcker att stoppa om den. Wirja börjar ju bli lite ”till åren” och jag tvivlar på att hon kommer muskla ryggen mer utan det är nog tyvärr bara att acceptera att ryggen har börjat sänkas lite på henne, men jag måste absolut ha en bra sadel för att undvika att det blir värre. Nu har jag tre sadlar till låns som jag kan prova, tyvärr var alla egentligen för dyra för min nuvarande budget… Vi får väl se först hur de funkar. Sadeln är dumt att snåla in på, för en dåligt anpassad sadel kan ju i sin tur leda till skador som blir mer kostsamma.

Jag kollade även att Iffis sadel var ok, och den låg riktigt bra, det var ju skönt. Till Maritza köpte jag en ”correction pad”, en fårskinnspadd med ”fack” på som man kan fylla ut med stoppning efter behov. Maritza är ojämnt musklad på höger och vänster sida, och hon är ju ännu äldre än Wirja så det är inte mycket att göra mer än att hjälpa henne så gott det går. Med den här padden kommer trycket förhoppningsvis fördelas jämnare över hela ryggen. (Se bild)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*