Sommarbete

Hm. Min veterinär höll på att få slag när jag sa att även Anea sover ute på bete. ”Bete är för unghästar eller ridskolehästar, det går inte med tävlingshästar”. Är det skaderisken man är rädd för eller vad är grejen? Hon sover ute (om vädret tillåter) juni-augusti, får sova inne dagen före träning eller tävling bara. Hon är hur nöjd som helst med det, men så har jag tur med henne – hon är klok och hög i rang, får i princip aldrig sår och har inte ens haft en tappsko på 6 år. Funderar på att skicka dessa bilder till honom, haha. (Har INTE behövt anlita honom i dessa sammanhang, ska tilläggas!)

Mål: komma upp i svår klass och fortfarande låta min häst vara häst. Men jag har full förståelse för att alla hästar inte ”klarar” bete av olika skäl, och jag vet inte hur jag hade resonerat om jag hade betalat flera 100.000 för henne. Men jag har haft henne såhär varje sommar, och inte betalat stora pengar för henne heller, så därför har jag inte haft betänkligheter kring detta. Jag tror snarare att detta ökar hennes hållbarhet och livslängd, helt övertygad.
400823_526414050751528_1436165727_n DSC_6689

Etiketter:

2 svar

  1. Tror jag med!
    Vi har våra ute dygnet runt från 1juni till oktober, lite beroende på hur våren och hösten är. Lugnt och skönt och hinner man inte rida en dag behöver man inte ha dåligt samvete när de rör sig såpass i hagen om dagarna ändå.

  2. Tycker det är underbart att hon får vara häst och busa runt med sina kompisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*