Dagens träning

 

Idag har jag haft en väldigt bra dag! I morse när jag vaknade var jag ofantligt trött av någon anledning, men tack och lov kom jag igång för det var lite att göra idag. på förmiddagen har jag longerat en inackordering, och ridit en annan. Kände lite på Fantasi idag igen också. Mellan detta hann jag mocka, skotta kanterna i ridhuset och vattna ridhuset (lite skvättar här och där mellan hästarna, typ). Det gäller att kunna ha många bollar i luften (fast jag hatar det uttrycket – men vad ska man annars säga?)!

På eftermiddagen har Nina varit här och hjälpt oss. Idag var bara mina hästar med. Anea fick gå på träns idag, för att jag tycker hon blir lite ”joxig” i munnen med pelham. Och hon går ju som sagt inte fram riktigt på kandaret hemma. Nina blev nog lite paff när jag skulle rida på träns (jag tänkte fokusera på stöd och att få en vettig form) – hennes plan var att träna inför Intermediere… Men det gick att göra både och, uppenbarligen. Nu blir hon lite stark på träns om jag ska kräva mer än att bara jogga, så det blir inte riktigt samma finlir. Vi lyckades ändå känna på saxen i Int1, hela piruetter (med lite blandat resultat, förvisso) samt byten i vartannat. Och så gjorde vi skolorna i trav som de ligger i det programmet. Jag är nöjd med att vi klarar att göra dessa moment hyfsat, och dessutom på träns. Får ingen ”superkänsla” eftersom hon, som sagt, ligger på lite mer på tränset, men det tycker jag att jag kan ta idag. Vill inte att hon lär sig ”knäppa av” heller. Balansgång, det där!

Piruetterna får jag väl skärpa mig med snart, för hästen är kapabel, men jag måste lära mig rida in – komma igång – och rida ur. Och i traven gäller det nu att öva på att rida öppna på medellinjen, det är ju inte så lätt alltså! Tur att jag satte upp så bra speglar att jag kan öva detta rakt mot spegeln. Jag är så oerhört tacksam över de där speglarna! Det är så himla bra att kunna checka av sig själv, och det är inte alltför många ridhus som har spegel där man kan rida rakt upp på medellinjen.

Calle lånade jag ut idag till Marianne, så hon kan öva byten på en häst som är väldigt stadig där – det är bra att få in känslan på en utbildad häst när man sedan ska lära sin egen! Och om Calle är bra på något, så är det bytena. Där är det till och med en fördel att han är lite ”långsam”, för som ryttare hinner man tänka och förbereda sig ordentligt på honom.

Caramelle såg fin ut, det jag hann se, och jag tror Jenny var nöjd. Bra om hon har en bra känsla inför helgen, då de ska åka och tävla.

Jag red även Harry, och det var premiär. Vi gjorde egentligen inga övningar, utan jag ville mest ha bekräftat att jag tänker rätt. Och planen är: rund, loss, upp med ryggen och få kvickare bakben. Han kändes överlag fin idag, hyfsat rak och bitvis lite kvickare. Det gäller att vara snabb som en vessla när man rider honom, påminna honom ofta, men inte klämma och tjata! Jag vill verkligen få ordning på honom, för han är fin och har förutsättningar. Nu gäller det att han blir starkare så han blir lättare att rida. Bitvis får jag riktigt bra känsla, och jag tror Nina gillade honom. Det är i alla fall skönt att höra att jag har rätt ”tänk”, nu gäller det att fortsätta, ha tålamod och vara konsekvent.

Bra träning idag, med andra ord. Fint väder också (sitter ute nu, man vill ju inte gå in!). Hade dessutom trevligt besök idag av min f.d. kollega från Arphus-tiden. Detta påminner mig om att det är dags att skriva en till del om mitt hästliv snart, om mina två år hos Per och Pether!

DSC_8085

Harry igår

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*