På bättringsvägen

Inte helt frisk än, men jag mår bättre i alla fall. Har dock försökt hålla nere tempot, och i mitt fall betyder det att jag bara ridit två hästar trots att det är onsdag och min ”rid-dag” eftersom jag inte har lektioner på kvällen. Harry och Anea kände jag dock att jag var tvungen att rida. Harry gör lite framsteg, men det är fortfarande lite segt på något vis. Jag hoppas det ger sig snart. Han testar lite gränser också och har en del idéer, så den ”perfekta” lektionshästen vet jag inte om han någonsin blir? Men skam den som ger sig.

Anea känns trött och jag vet inte om det är någon slags vår-trötthet som har drabbat henne. Väldigt synd eftersom hon har varit SÅ fin ett tag och utvecklats massor. Tanken är ju att tävla på lördag men jag vet knappt om det är någon idé. Nästa start är inte förrän i början av juni, och därför känns det viktigt att komma iväg i helgen. Så kan hon ju slappa en hel månad sedan om hon behöver… Å andra sidan har ju senaste  två starterna gått över förväntan, så man behöver kanske inte deppa om det inte blir något denna helg. En sak är säker, den hästen är ingen ”tävlingsmaskin”… Jag kan bli förundrad över hur vissa kan starta sina hästar över 20 ggr på en säsong. Knappt att jag får ihop 10 starter. Hon behöver mycket återhämtning och pauser, och åka på meeting vet jag inte ens om det skulle vara lönt. Kanske med start typ fre, sön och jogga en dag emellan i så fall. Det vore kul att prova, men jag vet inte om det ”lönar” sig att tävla henne flera dagar i rad – jag tror hon skulle bli mer spänd dag två faktiskt.

Sammanfattningsvis: bra att jag är lite piggare, men lite deppigt att hästen inte känns helt 100. Imorgon skrittar jag bara ut och på fredag tar jag beslut om det blir start eller ej.
DSC_1680

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*