Gårdagens tävling

Lite mer om tävlingen igår. Vi var på Dressage Club igår och startade MsvA. Jag tror Anea är lite trött i kroppen, för hon kändes faktiskt inte särskilt bra när jag red fram. Hon blir för kort i halsen och med bakbenen på efterkälken. Det är alltid svårt att veta med henne om jag ska ta den mjuka vägen eller om jag ska vara lite ”tuffare” (och med det menar jag ställa krav). Nu valde jag att ”provocera” henne lite, för jag tänkte att om jag inte tar det på framridningen har jag inga marginaler på banan. Tyvärr tror jag att jag var på henne lite för mycket, så hon blev mer spänd. Efter en skrittpaus blev det ändå något bättre med mycket övergångar. När hon känns som igår får jag inte riktigt kontakt, hon kryper in med nosen och då kan jag inte heller kontrollera bogarna. Bytena har känts sämre den här veckan också, och jag vet inte varför. (Det är därför jag undrar om hon är trött.)

Sedan är det ju så, att hon har utvecklats enormt, och då letar jag ju hela tiden efter ”den” känslan – självklart kan hon inte maxa alla dagar (fast man vill ju gärna det på tävling…)!

Hur som helst. Lite bättre ordning innan jag skulle in på banan. Nästa krux är att tävlingen var ute, vilket brukar vara svårare för oss. Mycket riktigt blev hon spänd och mot skänkeln. Känns som om hon får punka och tappar spänsten för att hon blir lite tittig. Travprogrammet kändes därmed tungt, inte självbärig alls och jag fick rida alldeles för mycket med benen. Men, lägstanivån har höjts. Jag har sett det på film nu och det jag känner syns knappt. Och det är ju väldigt positivt!  Galoppen kändes bättre än på framridningen. Jag skärpte till mig och bytena var faktiskt bättre nu. Inga missar, mer än att något byte var lite kort och piruetterna stora (men jämna). Skritten var lite kort och jag ryggade ett steg för mycket, men annars var det ändå en ganska jämn ritt. och även om hon var spänd i början så är hon lydig hela tiden.

Så kontentan är: inte jättebra känsla, men bra att jag kunde rätta till en del av mina misstag. Bra att traven ser bättre ut än den känns. Bra tävling för att vara ute. Resultat 63,915%. Och det är helt okej, men jag inser ju att jag har höjt min ribba och vill komma upp till 65% snart. Det borde gå snart! Att bli placerad 4:a på det resultatet tycker jag kanske känns lite konstigt, men jag misstänker att min häst inte var den enda som var tittig igår. Självklart är det ändå roligt att komma hem med rosett! Det ”knäppa” är att en annan gång hamnar man utanför placering fast man har bättre resultat – men så är det ju med dressyr.

Nu ska jag se om jag tar mig igenom dagen. Jag har dagläger och den där förkylningen har nu gjort att jag i princip har tappat rösten. Känns jobbigt, minst sagt.
DSC_6533

Etiketter:

2 svar

  1. och vem fn har ställt en plastkasse med julmotiv mitt i vägen…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*