Vinst i MsvA!

Wow! Soya startade MsvA för tredje gången i torsdags och vann även denna start. Så otroligt roligt! Vi har inte gjort så många starter och hennes utveckling har gått väldigt snabbt framåt. Sista tiden har hon känts toppenfin så det var kul att ”få betalt” för det även på banan. Och det bästa är att det känns som om vi har mer att visa upp i framtiden, för på träning har vi mer schwung och spänst som jag inte riktigt får fram på tävling än. Så mitt mål framöver är att kunna visa mer kvalitet på banan också. Jag är i alla fall jätteglad över den här hästen. Hon passar mig så bra!

Rocky och Jenny Arvidsson har också startat i helgen, en LB3 i Vällingby. En fin runda, och Rocky verkar tycka att det är kul. Jag hoppas på fler starter för detta ekipage i höst, det är jättekul när lektionshästarna får komma ut och visa upp sig lite också!


Den här helgen har jag faktiskt inte haft någon kurs, utan jag har bara haft några privatlektioner. Soya fick gå lektion igår, och det var kul att se henne från marken också. Jag köpte henne egentligen till verksamheten, och i början gick hon med mer, men nu är jag såklart lite mer egoistisk och vill rida själv! Jag tycker dock att det är jättekul om även mina elever kan få glädje av henne ibland.

Annars har jag hunnit ägna lite tid åt gården också, vilket verkligen behövs såhär års. Nu är det högsäsong för ogräsrensning och gräsklippning kan man säga… Men jag har även hunnit träffa lite vänner, så den här långhelgen kändes nästan som semester!

Avslutningsvis kommer här en film från tävlingen. Liten miss i slutet innan sista uppridningen var lite onödigt, men annars satte vi allt – även om det finns utrymme för utveckling, t.ex. mindre piruetter. Jag är dock jätteglad över rundan, samt fina kommentarer från domarna. Nu är vi peppade på fortsatt träning!

Vinst med Soya i MsvB5

I helgen var jag och Soya i Vallentuna och startade en MsvB5. Det var tredje starten i denna klass, men det blir nog den sista. Planen är att fokusera på MsvA, men jag kände att jag behövde ”komma till ridning” på banan utan för hög svårighetsgrad, och helst inga missar, så jag ville rida detta program en gång till. Soya är riktigt bra på banan, men det har varit svårt att ha henne 100% framför skänkeln och då är det lätt att tappa lite kontakt.

Den här rundan började jag själv lite spänt i traven tyvärr, men jag lyckades ta mig ur det och fokusera bättre i andra delen av programmet. Tappade lite tramp i skrittpiruetterna, men annars flöt allt på. Jag vill fortfarande ha henne mer framför mig, men det får bli nästa mål!

Vi fick fina 68,83%, vilket gav oss vinsten denna gång. Nu ska vi jobba vidare med säkrare rundor i MsvA!

Film för den som är nyfiken: