Förbaskade förkylning

Det är verkligen toppen att vara ledig så man samlar ny energi… Har ju drabbats av s.k. ”semester-förkylning” – rejält! Eftersom planen var att tävla två hästar i helgen så har jag såklart ridit lite ändå, och tänkte att det nog inte är någon fara, men ack så jag bedrog mig. Högst sannolikt måste jag stryka mig från Strömsholm på fredag, och det tar emot… Det är en rolig tävling att åka på, men samtidigt är det långt, och inte en plats jag vill ”visa upp mig” på när jag inte har tränat ordentligt innan eller har rätt förutsättningar. Jättetråkigt!

Däremot hoppas jag fortfarande på att Zigge kan åka till Lotteräng på söndag. Det är nära, ett program jag kan ”jogga runt” och jag tycker inte Zigge är så fysiskt jobbig att rida heller. Jag vill också väldigt gärna se om det ens går att tävla med honom, och då är det en bra plats att börja på tycker jag.

Jag skulle verkligen behöva hjälp med Zigge på söndag, törs inte åka själv med honom. Är det någon som kan offra sin söndag morgon? Behöver lasta ca 07.30.

Framridning förra året till Int1 på Strömsholm.

Mina första hästar

Jag har börjat försöka sortera upp foton i datorn, men det kommer jag nog få fortsätta med tills jag blir pensionär… Hittade i alla fall lite gamla bilder så här kommer en nostalgitripp med de fem hästarna som jag började med på Helmer Ridcenter i Strängnäs 2009. (Med andra ord är det bara 2 år kvar till mitt 10-årsjubileum…) Tiden går i en rasande fart!

Allra första hästen var Nogge, en f.d. hopphäst som var för tittig på vattenmattor för att få fortsätta sin karriär på tävlingsbanan. Några dressyrtävlingar blev det dock istället. Han kommer såklart alltid ha en extra stor plats i mitt hjärta!
Anea hade jag ju faktiskt med mig redan innan, men då ägde jag inte henne, utan jag köpte henne efter några år. Här är bild från tiden på Helmers. Hon var lite ”mindre” då!
Efter Nogge kom Wirja, en ganska bastant dam av gammal modell – dvs lång rygg och ”taxben”. En bra läromästare som också hade tävlat hoppning innan. Hon var ganska gammal redan när jag köpte henne, tror hon blev 19 hos mig och då bröt hon tragiskt nog benet i hagen.
Eftersom fux-ston är kända för sitt medgörliga temperament köpte jag en till, och det var Iffi. (Obs – ironi, och att jag inte överhuvudtaget bryr mig om färg eller kön, utan endast bryr mig om individen)
Sist – och minst – var en connemara som jag lånade. Han hette Arramiz och var från början westernhäst men tävlade också dressyr. Han var dock stor häst (inte ponny), och väldigt rolig att rida.
När man ser tillbaka på det så var det en rolig och bra blandning av hästar. Det är verkligen inte lätt att hitta bra hästar till en verksamhet, som både ska vara välutbildade och hyfsat lättridna samtidigt som de inte kostar skjortan. ”Lite” jobb får man ju räkna med att göra själv också, men det måste vara bra hästar i grunden. Hade ändå ett rätt bra flyt då jag samlade ihop dessa hästar på en månad och med ytterst begränsad budget!

 

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Det blev en båt på morgonen den här gången så jag var hemma tidig eftermiddag och har jobbat några timmar. Har såklart blivit semester-förkyld, trots att jag  var helt säker på att jag skulle ”klara mig”, men både mamma och pappa har varit halvsjuka så det var kanske oundvikligt. Man tror att man ska komma hem utvilad och på hugget och så är det tvärtom… Bara att hoppas på att det ger sig fort, för jag har två hästar som ska tävla i helgen, OM det går enligt plan. Just nu är jag inte ridsugen alls måste jag erkänna. Har dock motionerat några hästar under eftermiddagen, men bara på lina. Blev dock fler hästar att röra på än vad det var tänkt från början så kvällen blev lite längre än planerat. Nu ska jag i alla fall äta en god middag och så hoppas jag att jag är piggare imorgon! Hoppas ni har haft en bra helg i solen, det har jag (trots förkylning)!
Igår kväll.

Fina Fantasi

I brist på hästrelaterade händelser när jag är på semester så kommer här några bilder på Lena och Fantasi från förra helgens start i LB3. Fantasi är verkligen en läromästare. Hon har gjort starter med fem av mina elever, från LB till MsvB och med flera placeringar upp till MsvC.
Tack för foton, Amanda Fog!

Platser kvar i sommar

Det finns fortfarande några platser kvar under sommaren för dig som vill träna lite fokuserat under två dagar. Mysigt boende och god mat ingår!

21-22 juli  Fyra platser kvar
Tvådagarskurs med fyra ridpass, kost och logi.
Samling 13.00 fredag, avslut ca 14.00 lördag.
3250 kr

25-26 juli  En plats kvar
Tvådagarskurs med fyra ridpass, kost och logi.
Samling 13.00 tisdag, avslut ca 14.00 onsdag.
3250 kr

Jag har även fyllt på med två längre kurser i höst, med tema sitsträning samt programridning. Båda dessa kurser under våren var väldigt uppskattade. Mer info finns på hemsidan.
Lite feedback som jag fick efter förra sitsträningskursen:

”Tack för den bra sitsträningskursen. Kämpar med att inte klämma med insida lår, och har fått mkt bättre koll på min skänkel och mina armar och armbågar.
Har också upptäckt att jag faktiskt spänner rumpan i tid och otid, precis som du misstänkte. Och allt blir så mycket bättre i de stunder jag gör rätt.”

”Otroligt trevliga och fina välutbildade hästar, mycket bra instruktör med känsla för de små detaljerna som gör den stora skillnaden och jättehärligt läge på välskött gård i lantlig idyll! Dessutom fantastiskt god mat och mysigt boende vid övernattningskurser. Kan verkligen rekommenderas för dig som vill utveckla din ridning!”

Välkommen att boka!

Hjälp i stallet

Jag kommer behöva lite extra hjälp med stallet under vecka 25 (har gett Sofia ledigt hela den veckan). De flesta jobbar väl då, men om det är någon som har tid över vore det toppen!

Skulle även behöva hjälp under helgen 1-2 juli samt 9 juli.

Naturligtvis mot ersättning!

Semester

Framme på ett soligt Gotland. Har varit i Visby under eftermiddagen innan vi åkte ut till stugan. Blev fika i solen med mamma och utsikt över ringmuren. T är kvar hemma, för han är arbetsnarkoman – mer än jag alltså.
Insåg att jag – återigen – har misslyckats med mitt mål att ha en ledig helg varje månad. Hade planerat in två dagar i rad hela våren men det har spruckit varje gång och resultatet är totalt 6 lediga dagar sedan nyår. Hur svårt ska det vara?! Konstigt nog är jag inte så trött som man kan tro. Jag upplever ändå att jag har haft rätt bra flyt hela terminen så då blir man kanske inte så trött? Flytet tog dock slut precis innan jag skulle åka. Tror att Qurre har fått en spark för han var svullen i ett ben, och dessvärre halt, igår kväll. Jag hoppas det går över av sig själv och att inte senan är inblandad…

I alla fall, jag tror att några dagar här blir väldigt bra för mig. Jag kommer dock ”jobba” lite härifrån också, med lite planering och sådant som jag  har svårt att ha ro med hemma. Det viktigaste är ändå att få ett miljöombyte för mig, jag har inget emot att jobba lite när jag är ledig. Om någon börjar oroa sig för min hälsa nu, så kan jag meddela att det är helt självvalt och allt är under kontroll. Det är en helt annan sak att jobba mycket för sig själv jämfört med att vara anställd, och jag vill aldrig i mitt liv byta tillbaka.
Älskar försommaren / sena våren! Tror nästan det här är bättre än sommar, lagom varmt och det blommar så fint i träden. Synd att det är över så snabbt, man får passa på att njuta ordentligt nu!

Uteritt fre eller lör

Jag åker till Gotland ons-sön, mycket välbehövligt! Känner dock att jag blir rätt stressad innan av allt som ska styras upp med extra hjälp och så, det är lite logistik kring att åka bort alltså!

Affe skulle vilja skrittas ut på fredag eller lördag. Är det någon som kan och vill? Kostnadsfritt, det vore bara en bra hjälp. Han är snäll så man kan rida själv, men det vore såklart bra om det finns sällskap att tillgå, kanske någon inackordering som ska ut. Hör av dig om du är intresserad!

Ett stillsamt betessläpp

Nu har stona fått gå ut i sommarhagen, men de kommer sova inne på natten ett tag till. Det brukar vara ganska livat men det var ovanligt lugnt den här gången. Grodan tyckte det var lite spännande med ny hage och Iffi blev väldigt glad, men Anea och Fantasi brydde sig inte nämnvärt. De kanske var trötta efter gårdagens tävlingar…
En liten galoppvända blev det för alla, men Anea stannade snabbt för att äta istället.
Undrar om Grodan har sett en sådan här hage förut? Inte så vanligt i Holland va? (Hon är född där.)
Grodan lugnade sig också fort, men tant Iffi försöker här fortfarande få igång de andra på mer bus. Anea orkar inte ens trava, hon vill bara äta… Iffi kunde till och med visa upp passage idag.
Paus för rullning
Ett sista ryck till att få igång resten av flocken!
Anea och Fantasi prioriterar mat och vila. Rätt skönt dock, brukar oftast tro att de ska slå ihjäl sig första dagen i sommarhagen…