Mina första hästar

Jag har börjat försöka sortera upp foton i datorn, men det kommer jag nog få fortsätta med tills jag blir pensionär… Hittade i alla fall lite gamla bilder så här kommer en nostalgitripp med de fem hästarna som jag började med på Helmer Ridcenter i Strängnäs 2009. (Med andra ord är det bara 2 år kvar till mitt 10-årsjubileum…) Tiden går i en rasande fart!

Allra första hästen var Nogge, en f.d. hopphäst som var för tittig på vattenmattor för att få fortsätta sin karriär på tävlingsbanan. Några dressyrtävlingar blev det dock istället. Han kommer såklart alltid ha en extra stor plats i mitt hjärta!
Anea hade jag ju faktiskt med mig redan innan, men då ägde jag inte henne, utan jag köpte henne efter några år. Här är bild från tiden på Helmers. Hon var lite ”mindre” då!
Efter Nogge kom Wirja, en ganska bastant dam av gammal modell – dvs lång rygg och ”taxben”. En bra läromästare som också hade tävlat hoppning innan. Hon var ganska gammal redan när jag köpte henne, tror hon blev 19 hos mig och då bröt hon tragiskt nog benet i hagen.
Eftersom fux-ston är kända för sitt medgörliga temperament köpte jag en till, och det var Iffi. (Obs – ironi, och att jag inte överhuvudtaget bryr mig om färg eller kön, utan endast bryr mig om individen)
Sist – och minst – var en connemara som jag lånade. Han hette Arramiz och var från början westernhäst men tävlade också dressyr. Han var dock stor häst (inte ponny), och väldigt rolig att rida.
När man ser tillbaka på det så var det en rolig och bra blandning av hästar. Det är verkligen inte lätt att hitta bra hästar till en verksamhet, som både ska vara välutbildade och hyfsat lättridna samtidigt som de inte kostar skjortan. ”Lite” jobb får man ju räkna med att göra själv också, men det måste vara bra hästar i grunden. Hade ändå ett rätt bra flyt då jag samlade ihop dessa hästar på en månad och med ytterst begränsad budget!

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*