Mer bilder

DSC_1377DSC_3487 DSC_3418 DSC_1423

                                         Mackan och Maria Berger
DSC_3497 DSC_3501 DSC_3505DSC_1461

                                             Fantasi och Amanda Fog 
DSC_1511
DSC_1501DSC_3529                                                    Anea och jag

Fantastisk dag!

Gårdagen blev lyckad, både på dagen och kvällen. Jag tror att alla som kom också var nöjda, det verkade så!

På eftermiddagen hade vi tårta och kaffe, samt en riduppvisning/clinic. Nogge och Caramelle fick visa upp en spegelritt med Jenny och Jenny. Det blev superbra och hästarna såg så fina ut!

Efter det hjälpte Nina Bengtsson mig med en liten clinic där vi visade upp rörelser från LA – GP. Mackan och Maria fick visa skänkelvikningar och förvänd galopp, Amanda och Fantasi visade upp rörelser ur MsvC-MsvB och jag och Anea fick vara något slags MsvA mot Intermediere1-ekipage. Det var väl lite överkurs att visa upp galoppsax och helpiruetter, och när vi ändå var igång byten i vartannat (som gick ganska bra) och då tyckte jag vi kunde prova i varje också… Det här är INTE något vi tränat mycket på, och till en början fick jag inte till det, men plötsligt lyckades vi faktiskt byta ett språng i varje! Så det var roligt att kunna göra mycket, även om det inte höll toppkvalitet så att säga.

Avslutningsvis hade Nina med sig Don Diesel och Hanna Smith, som visade upp passage och piaff.

Det kändes som om det var ett bra och kul upplägg, och publiken verkade nöjd. Jätteroligt att vi fick till det så bra!

Ni får lite bilder från spegelritten här, det kommer mer så småningom! Extra roligt var förstås att ha med Nogge på en uppvisning, med tanke på hans långa sjukskrivning under våren. Jag blev faktiskt tårögd!
DSC_1355 DSC_3426 DSC_3422

DSC_3430 DSC_3431 DSC_3432 DSC_3437DSC_3454

Anea St Georges

Film från Aneas St Georges-debut. Det är lite onödiga missar på uppridningen och i ökade skritten där jag tror hon blev tittig på läktaren, men sedan slappnade av igen. I första piruetten slår hon tyvärr om innan och i första serien fick jag hjärnsläpp och räknade tyvärr fel. På det stora hela är jag ändå väldigt nöjd eftersom det är nytt för oss och mycket tekniskt, hade dessutom bara ridit igenom programmet en gång innan. Hon var lydig och positiv och det kändes som ett bra första försök!

Att träna på:
Piruetterna givetvis
Serierna – rakare, säkrare och mer eftergiven i dem
Bärigheten, så att hon orkar röra sig med mer schwung
Mer eftergiven i slutorna

Fix inför helgen

Den här veckan går till största delen åt till att förbereda Öppet hus på lördag, och efterföljande fest. Det är galet mycket att göra, men som tur är rycker våra snälla föräldrar in som vanligt. Det har varit en hel del städ och fix, och i morgon ska vi fortsätta förbereda mat. På kvällen blir det runt 60-70 personer, och på dagen vet jag ju inte alls…. Blir spännande. Var ska alla parkera? Och var ska vi ha all mat? Fortsättning följer…
Foto: Våra duktiga pappor snickrar bord till nästa helgs fest!

Våra pappor fick bygga bord och bänkar förra helgen. Tur att vi har massor av spill-virke…

Multitasking

Vaknade med mycket bra känsla i kroppen efter gårdagen. Känns så bra att klara av ett mål som man har haft i många, många ÅR! Och det konstiga var att jag inte ens var nervös. Det kändes liksom bara BRA, och jag som egentligen inte ens gillar att tävla. Känns grymt bra!!!!

Har sovit bättre än på flera år, och är visserligen trött i kroppen, men fick ändå massa bra energi av tävlingen. Det behövs – nu kommer en vecka full av förberedelser inför nästa helg. Jag är nästan mer nervös inför det än vad jag var inför tävlingen.

Just nu lyssnar jag igenom musik som vi ska ha (har fått hjälp av en vän), samtidigt som jag gör lite kontorsjobb. Jag är ganska bra på multitasking så länge det gäller praktiska saker (typ bära en vattenhink på huvudet samtidigt som jag mockar / håller lektion och longerar) – men tyvärr är det lite opraktiskt när man ska göra fakturor och sådant. Så jag ber om ursäkt om något blir knas, och dessutom är jag sen också. Har haft fullt upp…

DSC_8115Längtar efter att vi ska kunna rida på stubben!

St Georges-debut

Idag har jag gjort något som jag aldrig, aldrig hade trott att jag skulle kunna göra med den här hästen. Anea och jag har startat St Georges!
Vi red på 60,658%, vilket jag tycker är ett bra resultat för att vara första försöket. Vi har inte befäst alla moment riktigt och hade några små missar, samt att kraven höjs på mer bärighet och schwung, givetvis. Så där vi kanske hade fått en 7:a i MsvB får jag en 6:a nu, vilket jag har full förståelse för.

Den här hästen har haft sjukt svårt att alls hitta någon vettig form, och det har tagit mig flera år att ens få rena byten. Jag hade egentligen trott att hon skulle gå LA på sin höjd, och att jag skulle behöva se mig om efter något bättre – vilket är svårt när man inte har den typen av ekonomi. Har tänkt ge upp X antal gånger, men jag gillar ju den här hästen. Visst hade det varit skönt att ha en häst med bättre förutsättningar, men just idag är jag mer glad över 60% på just den här hästen, än jag hade varit med en ”färdig” häst även om jag hade kunnat få högre procent. Det här har jag gjort själv, och jag är stolt över det!

Det bästa är ändå att hon verkar börja tycka att det här är kul, hon bjuder till själv på ett annat sätt och vill gärna göra rätt. Så har det verkligen inte varit, de första åren var (tragiskt nog) mest en kamp. Att hon känns såhär positiv nu är den största behållningen idag!
DSC_3355

Att ställa upp och posera är dock inte hennes starkaste sida…

En vecka kvar…

Vi förbereder öppet hus och fest till nästa helg och jag undrar just vad jag har gett mig in på. Vi vet inte alls hur många som kommer på öppet hus och jag hoppas att det kommer gå att trycka in bilar lite här och var. Ser inte ut att bli så mycket regn den här veckan, så förhoppningsvis går det att köra i en hage t.ex.

Vi vill ändå be er som är bilburna att samåka i möjligaste mån! 

Ni som är här och tittar på uppvisningen och även deltar på kvällen får gärna vara lite beredda med att hjälpa till med att ta in bord i ridhuset. Öppet hus slutar 16.00 och middag blir det 18.00 för de som är inbjudna, så det är ca två timmar mellan där vi kan behöva lite hjälp!

Ska i alla fall bli roligt, men är en smula nervös eftersom jag inte har ordnat med något sådant här förut!