Rörigt…

Brukar vara ganska flitig med att uppdatera bloggen men ärligt talat har jag varit väldigt trött och inte orkat. Tycker att saker och ting känns lite röriga för tillfället och har en del att styra upp. Det är nog bara att acceptera att man aldrig får slappna av när man driver eget! Känns som om man borde få stanna upp en stund och vara lite nöjd med det man har gjort på en relativt kort tid, men istället så känns det bara som om 1000 saker inte blir gjorda, att man ligger efter, att man inte hinner leva upp till alla saker som man inbillar sig att man ska hinna göra. Typiskt mig kanske. Sen är det nog också så att när man jobbar med hästar så är inget ”konstant”, det som är toppen ena dagen kan vara katastrof nästa dag (har haft lite små olyckor med vrickningar och annat här), och ibland blir det lite mycket på en gång. Visst är det ofta så, att man har flyt när det gäller allt en period, för att i nästa veva så kommer massa dåligheter i flock?

Det positiva nu är att jag har köpt en ny häst idag, en jättefin som ni kommer att älska (några av er gör det redan). Mer info inom kort (liten cliffhanger…)!

Härlig vårdag!


Eller nu kanske det är sommar? Kjol-premiär idag nämligen.
Anna och Cayman är här några dagar igen. Idag har vi haft en slappar-dag och åkt och ätit lunch på The Nut House (http://www.lisa.se/) som ligger här i närheten. Tänkte att man kunde äta lunch där under sommarkurserna, supermysigt ställe med sjöutsikt. Sen åkte vi till Väsby C och handlade lite skjortor på H&M (jättebra att rida i) och nu är det lektioner som gäller ikväll.


Bild lånad från hemsidan www.lisa.se
Det går att äta lunch, fika samt köpa blommor och diverse tillbehör.

Sånt här händer bara mig

Gårdagen var en smärre katastrof, minst sagt, men vissa av sakerna ser ut att lösa sig – tänker dock inte berätta riktigt än!

Var i alla fall på mycket bättre humör idag när jag, väldigt motiverad, åkte iväg med Anea för att träna. Kände mig så himla lugn och nöjd och glad (för en gångs skull..) och precis då så känner jag att släpet gungar rejält. Tänkte att det var min häst som hade fått för sig nåt – det är inte helt ovanligt – men det slutade liksom aldrig. Till slut hittade jag (som tur var) en liten avtagsväg där jag kunde köra av. Tack och lov hade jag bara kommit till Väsby och inte ut på motorvägen. Hade nämligen fått punka och av däcket är som synes bara smulor kvar. Hur fan är det möjligt att köra sönder däcket på det här viset? Ser ju ut som om jag varit med i en actionfilm/biljakt.


Stackars Anea fick stå och vänta ett bra tag tills Linn kom och tog hand om henne. Givetvis har Linn ingen dragkrok på sin bil så hon kunde inte ta sitt släp, men tack och lov var jag väldigt nära Vällsta och Anna Persson som lånade ut sitt släp till mig så vi kunde åka hem igen. Konstigt nog har jag inte fått ett sammanbrott utan kunde rida igenom ett program med ganska bra känsla när jag väl kom hem.


Släpet lämnade jag i en liten skogsglänta, får väl försöka hämta hem det ikväll. Torbjörn är nog mer än less på mig, men jag fick ju inte punka med flit. Tror inte att jag egentligen ska ha varken bil eller släp. Min första bil fick jag bogsera hem mer än en gång från Lund till Flyinge för att den inte gick och starta (köpte den i och för sig för 5000 kr). Min andra bil var det nån som eldade upp i Årsta:

Det var i och för sig bra för jag fick ut mer på försäkringen än om jag sålt den. Den tredje bilen körde jag ju av motorvägen förra året:
Den bilen saknar jag ändå lite, för den jag har nu gillar jag inte alls, den är så himla ful, usch. Får väl be nån tända eld på den kanske så jag kan skaffa en ny. Men med min tur så är det nog bara en tidsfråga tills den dör på ett eller annat brutalt sätt, hoppas jag slipper vara i den då bara.

”Betessläpp”

Idag har jag släppt stona i sommarhagen för första gången i år, det var minst sagt livat. Caprice i hagen bredvid blev också väldigt upprörd, och säkert avundsjuk.. Tyvärr passar hon inte så bra in i resten av flocken så hon får gå ensam.
Underbart väder idag! Sitter inne och fakturerar.. men det måste ju också göras.

Ett ställe i hagen är helt fullt med gullvivor, så himla fint!

Platser kvar

Det är enorm efterfrågan på privatlektioner, vilket är kul, men lite svårt för mig att hitta tider. Här är tips på dagläger och kurser där det finns platser kvar i juni.

15 juni  En plats kvar
Drop-in dressyrlektion
09.00-10.00
350 kr

29 juni  Tre platser kvar
Drop-in dressyrlektion
09.00-10.00
350 kr

26-28 juni  Två platser kvar
Tredagarskurs med fem ridpass, kost och logi
4170 kr


Ledig dag

Hör och häpna, idag är jag ledig! Ska åka in                 
Till stan en sväng har jag tänkt. Började
morgonen med frukost ute, det kommer bli fler
sådana under sommaren kan jag lova!

Childeric-sadel till salu

Har en Childeric DI 18″ till salu, endast sporadiskt använd. Normal-vid bom. Tänkte mig 20.000 kr för den. Vid intresse kan ni ringa mig på 076-8055138.


På bilden ser ni även min fiffiga sadelbock, hittade av en slump tips på Hippson. Det är egentligen ett underrede till ett bord, kostade ca 250 kr på Ikea, billigt och bra! Lyckades nästan helt själv sätta ihop den, det är nog den enda pryl jag ens försökt plocka ihop från Ikea. Vägrar typ att läsa bruksanvisningar nämligen, utan vill helst klara det helt utan hjälp, och det går ju oftast inte… Var tvungen att vika mig denna gång, även om det här nog är en av de enklaste saker man kan bygga ihop.

Bordsbenen heter VIKA ARTUR om ni vill köpa själva.