Dagens ridning

Den här veckan är det teori-vecka, och det innebär att hästarna tar det lite lugnare eller att jag rider dem själv.

Idag har jag ridit fem hästar, och Nogge och Fantasi har även fått kiropraktorbehandling. Jag hann rida båda innan hon kom, och imorgon får de ta det lugnt. Efter kiropraktik eller massage bör hästarna ha en lugn dag efter med endast promenad eller uteritt, i det här fallet får de vila helt eller kanske promenera lite. Därför passar det bra att göra sådana här saker en lektionsfri vecka.

Nogge jobbade jag mest i galopp, då jag tycker han kommer loss bäst i ryggen där. Han kändes bättre än förra veckan, men han blir lätt lite ”seg” i handen och små-hänger i bettet. Det blev bättre, men inte helt oväntat hade han enligt kiropraktorn en hel del spänningar i nacken. Han har gapat lite på sista tiden också har jag sett, vi får se om han blir bättre efter den här behandlingen. Däremot var rörligheten bättre i bakdelen, så det var positivt.

Fantasi var jättefin idag, bättre än förra veckan, hon med. Hon blir lätt lite fast i samma form, men idag kunde jag ändra henne mer som jag ville, och reglera henne bättre. Hon var också mycket bättre i kroppen mot sist, enligt kiropraktorn. Bra!

Iffi var superfin idag, kändes ganska liksidig (tills jag började göra bakdelsvändningar!) och bra rytm i galoppen. Red en del förvänd galopp (bra för att stärka galoppkvalitén) och skänkelvikningar.

Caramelle var mer avspänd idag än sist jag red. Har kommit på att skritten på henne blir bättre om jag gör stora framdelsvändningar. Annars är det en övning jag nästan aldrig gör. Red mest i galopp idag och gjorde en del byten. De är lite korta men idag var hon i alla fall avspänd och på hjälpen, det var bra. Ibland kan hon bli lite ivrig av bytena och har svårt att vänta in mina signaler.

Calle var också duktig idag. Jag red mycket skolor på honom, så att han ska bli mer eftergiven i sidorna och därmed komma igenom mer i ryggen. På slutet var han riktigt fin i både trav och galopp – fast han tycker jag är lite besvärlig. 😉 Han är lite som Tjuren Ferdinand…

En bra rid-dag med andra ord! Anea fick vila. Jag brukar låta henne vila dagen efter tävling, men igår ville jag känna om hon kändes trött eller spänd efteråt, men hon kändes bra. Det blev vilodag idag istället med andra ord.


Personalen fick dock ta hand om putsen efteråt…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*