Tävlingssäsongen igång

Igår var jag och Amanda och tävlade i Täby. Tidig start på säsongen! Tyvärr är det svårt att hitta fler tillfällen före april nästa gång. Tävlingar i mars hade varit önskvärt!

Amanda och Fantasi kom 4:a i MsvC1 på 64,89%, bästa resultatet hittills. Bra jobbat!

Jag och Anea startade MsvB5, vilket är ett rätt nytt program för mig (ridit det en gång förut). Det gick bra, men inte tillräckligt. Jag känner nog att vi borde kunna bättre på den här nivån (fick 62,44%). Men man får väl inte ha för höga krav när det är första starten för i år och ett program man inte känner sig hemma med. Egentligen hade vi inga stora missar (utom ett avbrott där jag tog en för kraftig halvhalt…), men hon var genomgående för spänd. På framridningen var hon jättefin, men hon blev lite stark mot slutet, och på banan var hon tittig, vilket blir på bekostnad av gången och lösgjordheten givetvis. Jag vet inte om jag ska försöka rida fram hemma först, och sedan rida fram mycket kortare på tävlingsplatsen? Jag tror nämligen inte det var första gången hon blev starkare mot slutet av framridningen. Tittigheten på banan är svår att påverka, det enda är väl att tävla så mycket som möjligt. Hon reagerar ju rätt olika beroende på var vi är också, men domaren nära staketet / banan är i alla fall inte särskilt poppis!

I alla fall är det skönt att ha gjort en tidig start. Vet ju vad vi behöver träna på, men det blev väldigt mycket tydligare för mig nu. Är lite besviken på att hon blev spänd, men är nöjd med att jag försökte hålla mig till min plan ändå. Ska se om jag hittar fler MsvB5 i vår, det är ett bra ”mellan-program” med en serie, men inga piruetter. Kan vara bra att varva med så det känns lite lättare än att bara satsa på MsvA tänkte jag.
553340_10155205592270497_8376401445822094621_nFantasi och Amanda igår

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*