Svensexa och sitsträning

Igår började jag med en svensexa i minus 20 grader 08.00 på morgonen – snacka om hurtiga! (Undrar hur trötta de var när deras dag var slut?). När jag kom till jobbet stod en hel hög med killar på parkeringen och väntade och jag undrade verkligen vad jag hade gett mig in på, men det gick väldigt bra. Brudgummen Anders klarade t.o.m. av att galoppera! 🙂

Resten av dagen ägnades åt första tillfället på sitsträningskursen. Jag longerade alla ryttarna en och en och de fick hjälpas åt att filma varandra. Fokus var att hitta bra takt och balans på hästen, bl.a. genom en av mina favoritövningar där man ska rida lätt genom att stå upp två steg och sitta ner ett steg (jättebra balansövning som man kan roa sig själv med också t.ex. när man rider ut). Nästa gång ska vi titta på filmen och gå igenom alla ryttarnas sits lite mer grundligt. Jag tror alla fick med sig flera saker att träna på nu till nästa tillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*