Hoppning på schemat idag!

Jossan och jag har hoppat idag, det händer ju inte alltför ofta. Men det ska nog bli ändring på det, i alla fall nu i vinter. Det är väldigt bra för hästarna och på vintern är det svårare att variera med uteridning. Dessutom är det inga tävlingar att prioritera, så då finns mer utrymme för annan träning tänker jag.

Jossan har hoppat Fantasi och Calle. Fantasi skötte sig över förväntan, trots att hon kanske inte har bästa tekniken. Hon tyckte i alla fall att det var kul! Calle är ju en riktig hopphäst, så han fick hoppa lite högre. Väldigt fin var han! Tro det eller ej, men jag har hoppat Anea också. Typ tredje gången under alla dessa år. Skulle dock behöva ha pelham eller något sådant, hon blir för stark på bara tränsbett. Mot hindrena går det bra, men jag har ingen vidare koll efter. Är ändå väldigt nöjd, hon hoppar bra! (Vad jag kan bedöma som dressyrryttare…). Jag borde träna mer på det här, hon känns ganska enkel att hitta distansen på och hon bjuder bra på hindrena! Nu var det ingen höjdhoppning, kanske 70 cm på en oxer, men det räknas väl som ett hinder ändå? Avslutade med tre studs.

Tycker hästarna var duktiga, och jag är nöjd med min egen prestation. Jag har inte hoppat ”på riktigt” sedan hippologen, och det är tio år sedan. Tog mig runt en bana på 130 (helt otroligt) som examen, och sen gjorde jag aldrig om det, haha. Småhinder går dock bra. Däremot trodde jag det skulle bli svårt med anridningarna eller balansen, men jag ger mig själv godkänt betyg. Kanske kan bli bättre med mer eftergift, men var i alla fall inte efter i sprången och tyckte skänkeln var rätt stadig. Och det var faktiskt kul! Så nu ska jag försöka göra det här liiiite oftare. Så himla jobbigt att ta fram bommar bara…

2 svar på ”Hoppning på schemat idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*