Clinic med Patrik Kittel

Idag har jag varit i Globen och tittat på clinicen med Patrik Kittel. Jag har inte varit jätteimponerad tidigare måste jag erkänna – dock inte jätteinsatt, men Scandic är ingen favorit av det jag sett hittills. Idag red han en häst som hette Don´t forget, och den var mycket mer min typ av häst. 🙂

Nu red han i och för sig inte program, så det kan ju vara skillnad hur hästen är på tävling, men i mitt tycke hade den här hästen väldigt bra passage och piaff, den typ av passage som jag verkligen gillar, med höga knän, bogarna uppe, och i piaffen satte han sig ordentligt! Tycker det är många hästar som blir hängiga i knäna i passage och som höjer korset i piaffen, och det är ju egentligen inte helt korrekt.

Hur som helst – BRA clinic. Vet inte hur man orkar rida och prata samtidigt nästan en timme… Mycket grunder, bra synpunkter och Patrik bjöd på sig själv när han sa saker som att han inte vågade släppa efter tillräckligt på tygeln i början för ”han är ju ändå dressyrryttare”. Haha, sånt gillas. Helt klart sevärt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*