Att tävla

Just nu är tävlingssäsongen över för i år, men det börjar nästan bli dags att titta på planeringen inför 2013. Jag tycker det är ganska skönt med ett break nu. Har inte tävlat jättemycket men det går åt en hel del helger och tid ändå, särskilt eftersom jag måste jobba på helgerna också. Däremot märker jag redan att jag blir ganska lat när jag inte har ”kniven på strupen” och måste prestera. Vintersäsongen är ju till för att befästa saker och träna vidare, men jag tappar lite motivation måste jag erkänna. Tur att Nina kommer på onsdag och peppar lite. Förra veckans träning för Mads blev inställd eftersom han nu har blivit pappa.

Funderar lite över varför man tävlar? Det är ju olika för olika personer såklart. För mig är det ett sätt att sätta mål och komma vidare, samt lite av en ”kvalitetssäkring”. Själva tävlingen är inget självändamål, jag tycker tragiskt nog inte att det är så jättekul att tävla, utan ganska jobbigt. Det finns ju många som älskar själva tävlingsmomentet, men det gör inte jag, tyvärr. Ändå känner jag ju att jag behöver tävlingarna för att komma vidare och förbättra mig. Däremot, om jag har presterat bra i en klass så ligger jag inte kvar och tävlar där helg efter helg. Vissa blir kvar på samma nivå år efter år och ”plockar rosetter”, men det har jag svårt att förstå. Däremot vore det bra om jag hade tid att tävla mer och oftare för att få mer rutin förstås. Men jag har hellre ridit en lite för ”svår” klass än att ligga kvar i samma. Kruxet med det är kanske att man höjer ribban för snabbt och inte får tillräckligt med självförtroende, eftersom man måste ”börja om” så fort man går upp en klass – eller byter häst.

Nästa år är i varje fall planen att tävla Anea mer, förhoppningsvis Calle, och kanske att Quickan får gå ut på nån lätt tävling efter sommaren (om hon är kvar).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*