Presentation av hästarna – Nogge

Tänkte att jag skulle göra en presentation av mina hästar, en i taget, lite mer ingående än den som finns på hemsidan. Så passa på och fråga om det är nåt särskilt ni vill veta!

Börjar med Nogge, för han är på något sätt min favorit. Jag älskar alla mina hästar, men Nogge är den första jag köpte till mitt företag, och faktiskt också min allra första häst! Jag hade nämligen aldrig ens ägt en häst eller ponny innan jag startade företaget. Så naturligtvis har han en alldeles särskild plats i mitt hjärta, och eftersom jag köpte honom först så får han vara först ut här.

Nogge är egentligen ett smeknamn för Nogard. Han är född 2000, och e.Roderick – Krevad, dvs hoppstammad. Han är uppfödd av Eva-Lena Lettesjö, och jag köpte honom direkt av henne.

Jag hade provridit Nogge en gång långt tidigare för att eventuellt ta honom på foder, men sedan blev det inte av. När det var dags att köpa häst så fick jag nys om honom igen och tyckte han var perfekt till lektion, han var väldigt lydig och lättriden tyckte jag. Sedan visade det sig att han hade mycket mera gång än han visade först, och då var det inte lika lätt längre, haha.

Nogge har tävlat 120 hoppning med sin förra ägare, och anledningen att hon sålde var att han var alldeles för tittig på vattenmattor. Tror att historien är att han till och med sov med en vattenmatta i boxen för att vänja sig, men det hjälpte visst inte. 😉

Jag tränade en hel del dressyr med Nogge under de första två åren. Han är placerad LA dressyr, och kvalade till MsvB precis innan han blev dålig. Som ni har läst tidigare så har han problem med en disk i ryggen, vilket gör att han inte fungerar att gå lika hårt och mycket som förr. Jag hoppas ändå att vi kan ha glädje av honom ett bra tag framöver, för det är en fantastisk häst med stor personlighet! Dock får han nu gå färre lektioner, varvat med uteritter och arbete vid hand. Tråkigt att vår tävlingskarriär gick om intet, men det viktigaste är att han mår så bra som möjligt, såklart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*