Nyår

Gårdagens nyårsmiddag blev bara hemma med Torbjörn. Jag har varit förkyld och hemma några dagar. Jag har egentligen inte varit särskilt dålig men nu törs man ju inte chansa så vi fick ställa in det vi hade tänkt egentligen. Vi ”träffade” några vänner digitalt istället, bättre än inget! Det känns ju lite löjligt först men sedan känns det ändå nästan som om man har ”setts”. 😉 Med fördelen att vi inte behövde vänta på deras (alltid) för sena ankomst!

Även om det bara var vi så gjorde vi trerättersmiddag och jag dukade lite finare, men orkade inte stryka duken och skippade all annan städning, så det var i alla fall nyårsmysigt men utan större ansträngning. Tog på mig klänning också, vägrar fira nyår i mjukisbyxor!

Enriset från juldukningen fick vara med en vända till, men med silverblad istället för julkulor.

Amaryllisen hade börjat sloka efter jul, men gick också att återanvända ett varv till i en skål.

Fin fördrink som jag fått av er elever. (Tack för alla fina julpresenter!)

Min pappa har gjort den här fina skärbrädan åt mig, men jag tycker den är bättre som uppläggningsfat!

Till förrätt blev det råraka av egen potatis. Resten gick inte att fotografera, det såg inte gott ut alls men det blev lammentrecote, hasselbackspotatis och min ”vintersallad” med rödkål och granatäpple. Hade en idé med grönkålschips som topping men misslyckades helt med det – de smakade bränt och alldeles för mycket salt. För öva på det…
Efterrätten fick bli en färdig från ICA – ibland är fusk inte så dumt!

Hälsningar från Molly som blev superglad över att få vara med och fira nyår för första gången! (Om vi har gäster låser vi in henne eftersom hon, som ni ser, älskar att ligga på bordet. Det är inte så praktiskt om man bjuder hem folk.)

Det blir en sista dag i soffan med en bok idag, hoppas jag. I och för sig är det mysigt men behöver jobba nu…

Hoppas ni får en bra start på 2021! Jag stannar hemma idag med men imorgon hoppas jag att jag kan jobba lite igen. Dock med extra avstånd för säkerhets skull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*