Dagens ridning

Känner mig oerhört flitig med ridningen just nu, får passa på när man fortfarande har extra hjälp på plats och mer tid!

Braiton kände inte riktigt lika fin som i måndags, han hade inte riktigt samma motivation idag tydligen. Vi hade en diskussion kring huruvida man ska använda sina bakben eller ej, men när det väl släppte kändes han jättefin och gjorde riktigt bra byten. Det är väl bara att tjata på, han är en smula arbetsskygg ibland…

Wirja kändes däremot riktigt bra idag, mjuk och fin för sina 19 år! Fick bättre tag på hennes höger bak idag vilket gav en annan galoppkvalitet. Det var ju kul! Jobbat mest med skolor samt att stärka galoppen.

Caprice red jag bara en kort stund idag, även hon kändes bra. Har upplevt henne som lite mer motsträvig än vanligt sista tiden – ett tag hade hon ett himla uppsving men sen har det tagit lite stopp. Provade med en annan sadel idag och jag undrar om inte förra sadeln kan vara en del av ”boven i dramat”. Hon var mycket mer avspänd med den här sadeln och fick upp ryggen bättre, knappast en slump.

Iffi har också en bra period just nu – här har det hänt nåt! Hon rör sig mer genom kroppen, galopperar mycket bättre och man kan kräva lite mer för varje gång känns det som. Hoppas det håller i sig. 🙂

Obi fick träna program idag, MsvC1. Det gjorde han bra för att vara första försöket, framförallt är jag nöjd med travlägningarna! Galoppen som är hans starka sida var faktiskt svårare, han blir så himla taggad och vill gärna hitta på själv, så här får man jobba på lite med lydnaden tror jag.

Anea fick skritta ut med vikterna på bakbenen. Jag kände att det räckte för min del att trimma fem hästar. Hon känns dock annorlunda till och med att skritta ut på (eller inbillar jag mig?).. Förut har hon varit så spänd och sned och bökig men nu känns det som om hon släpper ner mig på ryggen nästan direkt. På lektionen igår såg hon också mycket bättre ut (det är verkligen bra att se henne från marken mellan varven) – hon travar med mer schwung. Bara att fortsätta på den linjen nu hoppas jag. Tycker vi båda förtjänar det efter allt slit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*